Græskar-, æble- og klementinchutney

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Græskar-, æble- og klementinchutney
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

1 løg

3 fed hvidløg

50 g ingefær

1 rød chili

500 g hokkaidogræskar

250 g æbler

150 g klementiner

1 tsk sennepskorn

1 tsk korianderfrø

1 tsk fennikelfrø

1 tsk salt

2 spsk olivenolie

1 dl vand

3 dl æbleeddike

Sådan gør du

Pil løget og skær det i skiver. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Vask græskarret grundigt, så skrællen kan bruges. Start med at halvere græskarret og fjern kernerne med en spiseske. Skær herefter græskarret ud i tern, ca. 2x2 cm og sæt til side. Halvér æbler, fjern kernehuset, og skær dem ud i tern. Del klementinerne i både og halvér dem. Sæt også æbler og klementiner til side.

Knus sennepskorn, korianderfrø og fennikelfrø i en morder, og rist dem af i en gryde. Hæld olie i gryden sammen med de øvrige ingredienser på nær klementinerne. Lad det stege i 5 minutter. Tilsæt vand, og lad det koge i 5 minutter, inden æbleeddiken tilsættes. Lad chutneyen koge ved svag varme i 45 minutter.

Vend klementinerne i den lune chutney og hæld den på skoldede syltetøjsglas. Sæt chutneyen på køl og lad den stå i minimum et døgn, inden den spises.

Tip: Sørg for at skolde glassene, så chutneyen kan holde i flere måneder.

 

Energi pr. glas: 3433 kJ / 817 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g
Fedt: 2,0 g
Kulhydrat: 6,0 g