HjemOpskrifterGræskar-, æble- og klementinchutney

Græskar-, æble- og klementinchutney

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 50 g frisk ingefær
  • 1 rød chilipeber
  • 500 g hokkaido græskar
  • 250 g æbler
  • 1.5 clementiner
  • 1 tsk sennepskorn
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl vand
  • 3 dl æbleeddike

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pil løget og skær det i skiver.

  • 2.
    Hak hvidløg, ingefær og chili fint.

  • 3.
    Vask græskarret grundigt, så skrællen kan bruges.

  • 4.
    Start med at halvere græskarret og fjern kernerne med en spiseske.

  • 5.
    Skær herefter græskarret ud i tern, ca. 2x2 cm og sæt til side.

  • 6.
    Halvér æbler, fjern kernehuset, og skær dem ud i tern.

  • 7.
    Del klementinerne i både og halvér dem.

  • 8.
    Sæt også æbler og klementiner til side.

  • 9.
    Knus sennepskorn, korianderfrø og fennikelfrø i en morder, og rist dem af i en gryde.

  • 10.
    Hæld olie i gryden sammen med de øvrige ingredienser på nær klementinerne.

  • 11.
    Lad det stege i 5 minutter.

  • 12.
    Tilsæt vand, og lad det koge i 5 minutter, inden æbleeddiken tilsættes.

  • 13.
    Lad chutneyen koge ved svag varme i 45 minutter.

  • 14.
    Vend klementinerne i den lune chutney og hæld den på skoldede syltetøjsglas.

  • 15.
    Sæt chutneyen på køl og lad den stå i minimum et døgn, inden den spises.

  • 16.
    Tip: Sørg for at skolde glassene, så chutneyen kan holde i flere måneder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2256 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
165 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 6.8 %0.7 g
Kulhydrat: 45.2 %4.4 g
Fedt: 48 %2.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;