Græsk lammekølle

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

1 lammekølle uden nøgleben ca. 1,5 kg
4 fed hvidløg
2 tsk. oregano
1 knust laurbærblad
Revet citronskal fra ½ citron
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Skær hvidløgene i kvarte.

Skær små lommer i lammekøllen og fyld dem med hvidløg.

Lammekøllen krydres med oregano, knust laurbær, citronskal, salt og peber.

Læg lammekøllen i et ovnfast fad, dryp med olivenolie og brun den ved 200°C i 20 min.

Sænk temperaturen til 175°C og steg lammekøllen i yderligere ca. 1 time.

Brug et stegetermometer, kødet er rosa ved en kernetemperatur på 60-63°C.

Lad lammekøllen hvile tildækket i 15 min., inden den skæres i skiver.

Server med ovnstegte tomater, gerne drysset med feta og oliven samt stegte kartofler.