2 personer
1 lammekølle uden nøgleben ca. 1,5 kg
4 fed hvidløg
2 tsk. oregano
1 knust laurbærblad
Revet citronskal fra ½ citron
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
Skær hvidløgene i kvarte.
Skær små lommer i lammekøllen og fyld dem med hvidløg.
Lammekøllen krydres med oregano, knust laurbær, citronskal, salt og peber.
Læg lammekøllen i et ovnfast fad, dryp med olivenolie og brun den ved 200°C i 20 min.
Sænk temperaturen til 175°C og steg lammekøllen i yderligere ca. 1 time.
Brug et stegetermometer, kødet er rosa ved en kernetemperatur på 60-63°C.
Lad lammekøllen hvile tildækket i 15 min., inden den skæres i skiver.
Server med ovnstegte tomater, gerne drysset med feta og oliven samt stegte kartofler.