Gourmetburger med aioli og bacon

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Gourmetburger med aioli og bacon
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 fed hvidløg

1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)

1 tsk. Dijonsennep

1 spsk. Citronsaft

1 dl solsikkeolie

½ dl olivenolie

Salt og sort peber

250 g tomater

1 tsk. rødvinseddike

1 håndfuld frisk basilikum

1 rødløg. 8 tykke skiver bacon

4 Sashi burgers eller 800 g hakket oksekød 8-12%

4-6 salatblade

4 brioche burgerboller

Sådan gør du

Pres hvidløget og bland det med æggeblomme, dijonsennep og citronsaft. Rør begge slags olier i lidt ad gangen, mens der piskes. Smag til med salt og peber. Hak tomaterne og bland med eddike og iturevne basilikumblade. Smag til med salt og peber. Skær rødløg i skiver. Steg baconen sprød i en tør pande og lad det trække på et par stykker køkkenrulle. Form kødet til 4 bøffer, krydr på begge sider med salt og peber og steg dem i bacon fedtet, 3-4 min. pr. side. Læg   bøfferne i lune burgerboller smurt med aioli og top med bacon, salat, tomatsalsa og bacon.

 

Energi pr. person: 4388KJ/1049Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,8 g.
Kulhydrat: 6,5 g.
Fedt: 17,3 g.