4 personer
1 fed hvidløg
1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)
1 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Citronsaft
1 dl solsikkeolie
½ dl olivenolie
Salt og sort peber
250 g tomater
1 tsk. rødvinseddike
1 håndfuld frisk basilikum
1 rødløg. 8 tykke skiver bacon
4 Sashi burgers eller 800 g hakket oksekød 8-12%
4-6 salatblade
4 brioche burgerboller
Pres hvidløget og bland det med æggeblomme, dijonsennep og citronsaft. Rør begge slags olier i lidt ad gangen, mens der piskes. Smag til med salt og peber. Hak tomaterne og bland med eddike og iturevne basilikumblade. Smag til med salt og peber. Skær rødløg i skiver. Steg baconen sprød i en tør pande og lad det trække på et par stykker køkkenrulle. Form kødet til 4 bøffer, krydr på begge sider med salt og peber og steg dem i bacon fedtet, 3-4 min. pr. side. Læg bøfferne i lune burgerboller smurt med aioli og top med bacon, salat, tomatsalsa og bacon.
Energi pr. person: 4388KJ/1049Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,8 g.
Kulhydrat: 6,5 g.
Fedt: 17,3 g.