HjemOpskrifterGourmetburger med aioli og bacon

Gourmetburger med aioli og bacon

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl solsikkeolie
  • ½ dl olivenolie
  • salt og sort peber
  • 250 g tomater
  • 1 tsk rødvinseddike
  • 1 dl frisk basilikum
  • 1 rødløg
  • 8 skiver bacon
  • 800 g hakket oksekød
  • 4- 6 salatblade
  • 4 brioche burgerboller

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pres hvidløget og bland det med æggeblomme, dijonsennep og citronsaft.

  • 2.
    Rør begge slags olier i lidt ad gangen, mens der piskes.

  • 3.
    Smag til med salt og peber.

  • 4.
    Hak tomaterne og bland med eddike og iturevne basilikumblade.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Skær rødløg i skiver.

  • 7.
    Steg baconen sprød i en tør pande og lad det trække på et par stykker køkkenrulle.

  • 8.
    Form kødet til 4 bøffer, krydr på begge sider med salt og peber og steg dem i bacon fedtet, 3-4 min. pr. side.

  • 9.
    Læg bøfferne i lune burgerboller smurt med aioli og top med bacon, salat, tomatsalsa og bacon.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15103 kj / 3610 kcal
Næringsindhold pr. 100g
829 kj / 198 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 23.5 %11.5 g
Kulhydrat: 12.6 %6.1 g
Fedt: 63.9 %14.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;