HjemOpskrifterGnocchi med pesto, mozzarella og ristede cherrytomater

Gnocchi med pesto, mozzarella og ristede cherrytomater

Måltidstype:
Forret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 bæger basilikumpesto
  • 150 g mini friske mozzarella oste
  • Evt. frisk basilikum og
  • parmesanost
Hjemmelavet kartoffelgnocchi
  • 800 g bagekartofler
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 25 fintrevet parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Halver tomaterne og hak hvidløget fint.

  • 2.
    Varm olien i en pande og kom tomater og hvidløg i.

  • 3.
    Rist det sammen i 5-6 min. til tomaterne begynder at falde sammen.

  • 4.
    Smag til med salt og peber.

  • 5.
    Kog gnocchien efter pakkens anvisning.

  • 6.
    Sigt vandet fra, men gem 1½ dl af kogevandet.

  • 7.
    Kom gnocchien i panden med tomater og vend det sammen med pesto og mini mozzarella.

  • 8.
    Brug kogevandet til at løsne lidt op i retten og server med et drys parmesan og lidt basilikum.

  • 1.
    Vask kartoflerne og bag dem helt møre i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min.

  • 2.
    Lad dem køle af og skrab så indholdet ud og kom i en skål.

  • 3.
    Mos det fint og bland med salt og sammenpisket æg til en glat masse.

  • 4.
    Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen.

  • 5.
    Kom parmesan i og rør mere mel i gradvist – måske skal du bruge mindre, måske mere – til du har en fast dej.

  • 6.
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let igennem.

  • 7.
    Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud til en pølse på ca. 2 cm tykkelse.

  • 8.
    Skær hver pølse i stykker på 2 cm længde.

  • 9.
    Rul hvert stykke til en aflang kugle og brug en gaffel til at trykke den lidt flad.

  • 10.
    Kom gnocchierne over på en bageplade eller bakke beklædt med bagepapir.

  • 11.
    Kog gnocchierne i letsaltet vand indtil de kommer op til overfladen, ca. 2-3 min.

  • 12.
    Tag dem op med en sigte.

  • 13.
    Kog dem evt. ad 2 omgange, så der ikke er for mange i gryden, da de kan klistre sammen hvis de ligger for tæt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9990 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
572 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 13.2 %4.4 g
Kulhydrat: 61.5 %20.7 g
Fedt: 25.3 %3.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;