Gnocchi med pesto, mozzarella og ristede cherrytomater

0-30 min

Ingredienser

400 g cherrytomater

1 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

Salt og sort peber

500 g kartoffelgnocchi

1 glas pesto verde

150 g mini mozzarellakugler.

Evt. frisk basilikum og parmesan

Halver tomaterne og hak hvidløget fint. Varm olien i en pande og kom tomater og hvidløg i. Rist det sammen i 5-6 min. til tomaterne begynder at falde sammen. Smag til med salt og peber. Kog gnocchien efter pakkens anvisning. Sigt vandet fra, men gem 1½ dl af kogevandet. Kom gnocchien i panden med tomater og vend det sammen med pesto og mini mozzarella. Brug kogevandet til at løsne lidt op i retten og server med et drys parmesan og lidt basilikum. 

 

Energi pr. person: 1851KJ/442Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 4,8 g.

Kulhydrat: 14,8 g.

Fedt: 7,4 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
gnocchi

Halver tomaterne og hak hvidløget fint. Varm olien i en pande og kom tomater og hvidløg i. Rist det sammen i 5-6 min. til tomaterne begynder at falde sammen. Smag til med salt og peber. Kog gnocchien efter pakkens anvisning. Sigt vandet fra, men gem 1½ dl af kogevandet. Kom gnocchien i panden med tomater og vend det sammen med pesto og mini mozzarella. Brug kogevandet til at løsne lidt op i retten og server med et drys parmesan og lidt basilikum. 

 

Energi pr. person: 1851KJ/442Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 4,8 g.

Kulhydrat: 14,8 g.

Fedt: 7,4 g.