Glutenfrit mørkt rugbrød

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

Antal: 2 brød. Tilberednings tid: 3 timer og 15 min. Ovntid: 1 time

7 dl lunkent vand
30 g gær
3 spsk. chiafrø
1 spsk. salt
2 spsk. mørk sirup
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3 dl grovvalsede havregryn
500-600 g Finax glutenfri grov melmix
Smør eller olie

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt chiafrø, salt og sirup. Lad det stå i 10 minutter.
Kom hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i blandingen.
Tilsæt havregryn og Finax glutenfri grov melmix.
Smør 2 rugbrødsforme med smør eller olie.
Fordel dejen i de 2 forme og glat dejen med en spatel.
Lad dem hæve tildækket med film et lunt sted i 2 timer.

Bages midt i ovn ved 200 grader i 1 time. Kernetemperaturen skal være 98 grader.
Vend dem ud af formene og lad dem afkøle på en rist. Lad det afkøle helt inden det skæres i skiver.
Opbevares i en pose i køleskabet.

Energi pr. stk. hele brød: 6885 Kj/   1639 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein:  4,7 g.
Kulhydrat:  32 g. 
Fedt: 5,9 g.