HjemOpskrifterGlutenfrit mørkt rugbrød

Glutenfrit mørkt rugbrød

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 30 g gær
  • 7 dl lunken vand
  • 3 spsk chiafrø
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk mørk sirup
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerne
  • 1 dl græskarkerner
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 550 g Finax Glutenfri Melmix

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør gæren ud i lunkent vand.

  • 2.
    Tilsæt chiafrø, salt og sirup.

  • 3.
    Lad det stå i 10 minutter.

  • 4.
    Kom hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i blandingen.

  • 5.
    Tilsæt havregryn og Finax glutenfri grov melmix.

  • 6.
    Smør 2 rugbrødsforme med smør eller olie.

  • 7.
    Fordel dejen i de 2 forme og glat dejen med en spatel.

  • 8.
    Lad dem hæve tildækket med film et lunt sted i 2 timer.

  • 9.
    Bages midt i ovn ved 200 grader i 1 time.

  • 10.
    Kernetemperaturen skal være 98 grader.

  • 11.
    Vend dem ud af formene og lad dem afkøle på en rist.

  • 12.
    Lad det afkøle helt inden det skæres i skiver.

  • 13.
    Opbevares i en pose i køleskabet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14543 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
886 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.4 g
Protein: 9.1 %4.8 g
Kulhydrat: 65 %33.9 g
Fedt: 25.9 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;