HjemOpskrifterGlutenfri tomatsovs med bagte kyllinge frikadeller

Glutenfri tomatsovs med bagte kyllinge frikadeller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
bagte kyllingefrikadeller
  • 2 skalotteløg
  • 1 gulerod I store stykker
  • 500 g hakket kyllingekød
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • salt & sort peber
tomatsovs
  • 1 mellemstort finthakket løg
  • 1 skrællet og fint revet gulerod
  • 2 hakket fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 dl jomfruolivenolie
  • 2 dåser flåede tomater blendet hvis du ønsker en smooth sauce
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • 1.
    Tomatsovs Varm olie og smør i en gryde og tilsæt løg og gulerod.

  • 2.
    Steg indtil grøntsagerne er bløde (ca. 10 minutter på -medium varme).

  • 3.
    Tilsæt hvidløg og efter et minut røres de blendede tomater i.

  • 4.
    Krydr med salt og lad det simre i 30 min., rør ofte.

  • 5.
    Server med pasta eller spred det på en pizza.

  • 6.
    Bagte kyllingefrikadeller Kom skalotteløg og gulerod i en blender og blend det helt fint.

  • 7.
    Tilsæt kyllingekød, citron saft, salt og peber, bland det hele til en fast fars.

  • 8.
    Form ca. 25 små deller og læg dem på en bageplade med bage-papir og bag dem I ovnen ved 200 grader i 12 minutter.

  • 9.
    Serveres sammen med glutenfri spaghetti eller ris.

  • 10.
    TIP: Lav en dobbelt portion, så er der til madpakken, ungerne elsker dem, de er også fantastiske kolde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7766 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
446 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 26.4 %6.9 g
Kulhydrat: 10.4 %2.7 g
Fedt: 63.2 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;