Glutenfri tomatsovs med bagte kyllinge frikadeller

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Glutenfri tomatsovs
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Bagte kyllingefrikadeller
2 skalotteløg
1 gulerod i store stykker
500 g hakket kyllingekød
2 spsk citron saft
Salt og peber

Tomatsovs:
1 mellemstort løg, hakket fint
1 medium gulerod, skrællet og fint revet
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk smør
1 dl ekstra jomfru olivenolie eller solsikkeolie
2 dåser hele flåede tomater, blendet hvis du ønsker en smooth sauce
1 tsk salt

Sådan gør du

Tomatsovs

Varm olie og smør i en gryde og tilsæt løg og gulerod. Steg indtil grøntsagerne er bløde (ca. 10 minutter på -medium varme). Tilsæt hvidløg og efter et minut røres de blendede tomater i. Krydr med salt og lad det simre i 30 min., rør ofte. Server med pasta eller spred det på en pizza.

Bagte kyllingefrikadeller

Kom skalotteløg og gulerod i en blender og blend det helt fint. Tilsæt kyllingekød, citron saft, salt og peber, bland det hele til en fast fars. Form ca. 25 små deller og læg dem på  en bageplade med bage-papir og bag dem I ovnen ved 200 grader i 12 minutter. Serveres sammen med glutenfri spaghetti eller ris.

TIP: Lav en dobbelt portion, så er der til madpakken, ungerne elsker dem, de er også fantastiske kolde.

Frikadeller:

Energifordeling pr. person: 3202KJ/800Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 13,6 g.

Kulhydrat: 3,2 g.

Fedt: 3,9 g

Tomatsovs:

Energifordeling pr. person: 1334KJ/342Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 1,1 g.

Kulhydrat: 4,7 g.

Fedt: 11,2 g