HjemOpskrifterGlutenfri klassiske fastelavnsboller

Glutenfri klassiske fastelavnsboller

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

10 personer
Glutenfri klassiske fastelavnsboller
  • 120 g smør
  • 1.5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk FiberHUSK loppefrøskaller
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 350 g glutenfri melmix
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 sammenpisket æg
Glutenfri kagecreme
  • 2 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl rørsukker
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk Maizena majsstivelse
  • 1 dl hindbærmarmelade
Pynt
  • flormelis til glasur
  • evt. krymmel

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk.

  • 2.
    Lad blandingen blive lillefingervarmt.

  • 3.
    Opløs gæren i mælkeblandingen.

  • 4.
    Bland fiberhusk, æg, sukker, glutenfri mel, salt og kardemomme sammen med mælkeblandingen.

  • 5.
    Ælt dejen godt sammen i en røremaskine, og lad den hæve under et viskestykke i 50 minutter.

  • 6.
    Fortsæt med kagecremen: Lad sødmælk og kornene fra en vaniljestang koge op i en gryde.

  • 7.
    Pisk sukker og æggeblommer lyst i en anden gryde.

  • 8.
    Kom Maizena i æggeblandingen og hæld den varme mælkeblanding over.

  • 9.
    Bring cremen i kog, og pisk konstant, indtil kagecremen tykner.

  • 10.
    Stil cremen på køl med husholdningsfilm over.

  • 11.
    Rul dejen ud, og del den i 10 firkanter.

  • 12.
    Fyld hver firkant med 1 spsk kold kagecreme og hindbærmarmelade, og fold dejen omkring fyldet, når du former dine boller.

  • 13.
    Lad fastelavnsbollerne hæve i cirka 45 minutter.

  • 14.
    Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne.

  • 15.
    Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist, og pynt med glasur og evt. lidt krymmel.

  • 16.
    Tip: Rul evt. et meget tyndt lag ekstra dej omkring fastelavnsbollerne inden bagningen.

  • 17.
    På den måde holder de bedre på fyldet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13482 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1021 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.1 g
Protein: 7.1 %4.3 g
Kulhydrat: 56 %33.7 g
Fedt: 36.9 %10.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;