Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Glutenfri klassiske fastelavnsboller
Glutenfri klassiske fastelavnsboller
Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
10 personer
Glutenfri klassiske fastelavnsboller
120 g smør
1.5 dl mælk
50 g gær
2 spsk FiberHUSK loppefrøskaller
2 æg
2 spsk sukker
350 g glutenfri melmix
1 knivspids salt
1 tsk stødt kardemomme
1 sammenpisket æg
Glutenfri kagecreme
2 dl sødmælk
1 vaniljestang
1 dl rørsukker
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk Maizena majsstivelse
1 dl hindbærmarmelade
Pynt
flormelis til glasur
evt. krymmel
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk.
2.
Lad blandingen blive lillefingervarmt.
3.
Opløs gæren i mælkeblandingen.
4.
Bland fiberhusk, æg, sukker, glutenfri mel, salt og kardemomme sammen med mælkeblandingen.
5.
Ælt dejen godt sammen i en røremaskine, og lad den hæve under et viskestykke i 50 minutter.
6.
Fortsæt med kagecremen: Lad sødmælk og kornene fra en vaniljestang koge op i en gryde.
7.
Pisk sukker og æggeblommer lyst i en anden gryde.
8.
Kom Maizena i æggeblandingen og hæld den varme mælkeblanding over.
9.
Bring cremen i kog, og pisk konstant, indtil kagecremen tykner.
10.
Stil cremen på køl med husholdningsfilm over.
11.
Rul dejen ud, og del den i 10 firkanter.
12.
Fyld hver firkant med 1 spsk kold kagecreme og hindbærmarmelade, og fold dejen omkring fyldet, når du former dine boller.
13.
Lad fastelavnsbollerne hæve i cirka 45 minutter.
14.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne.
15.
Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist, og pynt med glasur og evt. lidt krymmel.
16.
Tip: Rul evt. et meget tyndt lag ekstra dej omkring fastelavnsbollerne inden bagningen.
17.
På den måde holder de bedre på fyldet.
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13482 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1021 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
4.1 g
Protein:
7.1 %
4.3 g
Kulhydrat:
56 %
33.7 g
Fedt:
36.9 %
10.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;