HjemOpskrifterGlutenfri focaccia med græskar, feta og rosmarin

Glutenfri focaccia med græskar, feta og rosmarin

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 450 g Finax Glutenfri Melmix
  • 2 spsk FiberHUSK loppefrøskaller
  • groft salt + ekstra til drys
  • 180 g græskar
  • 150 g Puck® salatost i blok
  • 2 rosmarinkviste
  • 3 spsk olivenolie
  • sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør gæren ud i vandet og rør mel, fiberhusk og salt i.

  • 2.
    Ælt det godt – dejen skal være ret våd, så det er godt at bruge en køkkenmaskine til at ælte.

  • 3.
    Lad dejen hæve tildækket i 1½ time.

  • 4.
    Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir eller i et smurt ovnfast fad.

  • 5.
    Prik den over det hele med fingrene, så der dannes små fordybninger.

  • 6.
    Skræl græskar og skær det i små tern, og fordel dem over dejen sammen med smuldret feta og rosmarinblade.

  • 7.
    Dryp olivenolie over, og krydr med lidt salt og peber.

  • 8.
    Bag focacciaen ved 225˚C i 20-25 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9950 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
724 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 6.8 %2.9 g
Kulhydrat: 66.5 %28.3 g
Fedt: 26.7 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;