Glutenfri focaccia med græskar, feta og rosmarin

fork and spoon
Tilbehør
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

5 dl lunkent vand
25 g gær
450 g glutenfri melblanding
2 spsk. fiberhusk
2 spsk. groft salt + ekstra til drys
180 g græskar, fx hokkaido eller butternut squash
150 g feta
2 kviste rosmarin
3 spsk. olivenolie
Sort peber

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og rør mel, fiberhusk og salt i. Ælt det godt – dejen skal være ret våd, så det er godt at bruge en køkkenmaskine til at ælte. Lad dejen hæve tildækket i 1½ time.

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir eller i et smurt ovnfast fad. Prik den over det hele med fingrene, så der dannes små fordybninger. Skræl græskar og skær det i små tern, og fordel dem over dejen sammen med smuldret feta og rosmarinblade. Dryp olivenolie over, og krydr med lidt salt og peber. Bag focacciaen ved 225˚C i 20-25 min.

 

Energi pr. stk.:
1614 kJ (386 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,8 g
Kulhydrat: 29,4 g
Fedt: 4,5 g