Glutenfri æbleskiver med kokos og æblemos

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Glutenfri aebleskiver
Del med en ven

Ingredienser

5 personer

Ingredienser
3 æg
½ l rismælk
2 spsk rørsukker
50 g smeltet smør + ekstra til stegning
200 g fuldkornsrismel
3 spsk maizena
2 spsk Fibrex
1½ tsk glutenfrit bagepulver
25 g kokosmel
Æblemos
4 æbler
2 spsk rørsukker
½ dl vand
Evt. kanelsukker til drys

Sådan gør du

Pisk æg sammen med rismælk og rørsukker. Tilsæt smeltet smør og rør rismel, maizena, Fibrex, bagepulver og kokosmel i dejen. Lad dejen stå 5 min, så Fibrexen får den til at tykne.

Steg æbleskiverne ved moderat varme i smør. Vær ekstra forsigtig, når de vendes, da de kan klistre lidt mere til panden end almindelige æbleskiver.

Skræl æblerne og skær dem i grove stykker. Kog dem til grød sammen med sukker og vand og server æblemosen til æbleskiverne.

 

Tip: Hvis du vil undgå laktose, kan du bruge kokosolie i stedet for smør – både i dejen og til stegning. 

Energifordeling pr. 100 g:
725KJ/173Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 2,8 g.
Kulhydrat: 25,5 g.
Fedt: 2,8 g.