HjemOpskrifterGlutenfri æbleskiver med kokos og æblemos

Glutenfri æbleskiver med kokos og æblemos

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

5 personer
  • 3 æg
  • 5 dl rismel
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g smeltet smør + ekstra til stegning
  • 200 g fuldkornsrismel
  • 3 spsk Maizena majsstivelse
  • 15 g Finax Fibrex glutenfri sukkerroe fiber
  • 1.5 tsk glutenfrit bagepulver
  • 25 g kokosmel
æblemos
  • 4 æbler
  • 2 spsk rørsukker
  • 0.5 dl vand
  • evt. stødt kanel + sukker til drys

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk æg sammen med rismælk og rørsukker.

  • 2.
    Tilsæt smeltet smør og rør rismel, maizena, Fibrex, bagepulver og kokosmel i dejen.

  • 3.
    Lad dejen stå 5 min, så Fibrexen får den til at tykne.

  • 4.
    Steg æbleskiverne ved moderat varme i smør.

  • 5.
    Vær ekstra forsigtig, når de vendes, da de kan klistre lidt mere til panden end almindelige æbleskiver.

  • 6.
    Skræl æblerne og skær dem i grove stykker.

  • 7.
    Kog dem til grød sammen med sukker og vand og server æblemosen til æbleskiverne.

  • 8.
    Tip: Hvis du vil undgå laktose, kan du bruge kokosolie i stedet for smør – både i dejen og til stegning.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9990 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
716 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 9.5 %4.0 g
Kulhydrat: 62.8 %26.4 g
Fedt: 27.7 %5.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;