HjemOpskrifterGluten- og laktosefrie tykke pandekager med is, flødeskum, blåbær og hasselnødder
Gluten- og laktosefrie tykke pandekager med is, flødeskum, blåbær og hasselnødder
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
2 æg
3.5 dl Arla® Laktosefri minimælk
225 g Finax Glutenfri Melmix
1 1 nip fint salt
2 spsk rørsukker
1.5 tsk bagepulver (visse mærker kan have glutenallergener som stivelsesmiddel)
25 g margarine (plantemargarine)
250 g blåbær
15 g margarine (plantemargarine)
2 dl Arla® Laktosefri piskefløde 36%
100 g hakkede hasselnødder
7.5 liter laktosefri vaniljeflødeis
Sådan gør du
1.
Pisk æg og mælk sammen og bland med mel, salt, 1 spsk rørsukker, bagepulver og smeltet margarine.
2.
Steg små pandekager på en tør nonstick pande.
3.
Imens varmes blåbær i en anden pande med 1 spsk margarine og 1 spsk rørsukker i et par minutter.
4.
Pisk 2 dl laktosefri fløde til skum.
5.
Servér pandekagerne med flødeskum, 1 kugle laktosefri is, de lune blåbær og hakkede nødder - vil du have ekstra af de mange antioxidanter fra blåbærrene, kan du evt. tilføje en lækker hjemmelavet blåbærsirup til dine pandekager.