HjemOpskrifterGluten- og laktosefrie tykke pandekager med is, flødeskum, blåbær og hasselnødder

Gluten- og laktosefrie tykke pandekager med is, flødeskum, blåbær og hasselnødder

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 æg
  • 3.5 dl Arla® Laktosefri minimælk
  • 225 g Finax Glutenfri Melmix
  • 1 1 nip fint salt
  • 2 spsk rørsukker
  • 1.5 tsk bagepulver (visse mærker kan have glutenallergener som stivelsesmiddel)
  • 25 g margarine (plantemargarine)
  • 250 g blåbær
  • 15 g margarine (plantemargarine)
  • 2 dl Arla® Laktosefri piskefløde 36%
  • 100 g hakkede hasselnødder
  • 7.5 liter laktosefri vaniljeflødeis

Sådan gør du

  • 1.
    Pisk æg og mælk sammen og bland med mel, salt, 1 spsk rørsukker, bagepulver og smeltet margarine.

  • 2.
    Steg små pandekager på en tør nonstick pande.

  • 3.
    Imens varmes blåbær i en anden pande med 1 spsk margarine og 1 spsk rørsukker i et par minutter.

  • 4.
    Pisk 2 dl laktosefri fløde til skum.

  • 5.
    Servér pandekagerne med flødeskum, 1 kugle laktosefri is, de lune blåbær og hakkede nødder - vil du have ekstra af de mange antioxidanter fra blåbærrene, kan du evt. tilføje en lækker hjemmelavet blåbærsirup til dine pandekager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
41688 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
826 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 7 %3.4 g
Kulhydrat: 49 %23.8 g
Fedt: 44 %9.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;