Gluten- og laktosefrie tykke pandekager med is, flødeskum, blåbær og hasselnødder

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Tykke pandekager
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 æg
3,5 dl laktosefri minimælk
225 g Finax glutenfri mel-mix
1 nip salt
2 spsk rørsukker
1,5 tsk bagepulver (visse mærker kan have glutenallergener som stivelsesmiddel)
25 g Ama plantemargarine – uden mælk
250 g blåbær
1 spsk Ama plantemargarine – uden mælk
2 dl Laktosefri piskefløde
100 g hakkede hasselnødder
750 ml laktosefri is

Sådan gør du

Pisk æg og mælk sammen og bland med mel, salt, 1 spsk rørsukker, bagepulver og smeltet margarine. Steg små pandekager på en tør nonstick pande. Imens varmes blåbær i en anden pande med 1 spsk margarine og 1 spsk rørsukker i et par minutter. Pisk 2 dl laktosefri fløde til skum. Servér pandekagerne med flødeskum, 1 kugle laktosefri is, de lune blåbær og hakkede nødder - vil du have ekstra af de mange antioxidanter fra blåbærrene, kan du evt. tilføje en lækker hjemmelavet blåbærsirup til dine pandekager.

Energifordeling pr. person: 2491KJ / 593Kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,2 g
Kulhydrat: 22,2 g
Fedt: 8,4 g