HjemOpskrifterGammeldags oksesteg med peberfrugter og kartoffelmos

Gammeldags oksesteg med peberfrugter og kartoffelmos

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • ⅘ kg oksetykkam
  • 3 spsk olivenolie
  • 8 fed hvidløg
  • 10 cherrytomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dl sorte oliven
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 4 friske rosmarinkviste
  • lidt mørk balsamicoeddike
  • kartoffelmos

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl tomaterne, skær peberfrugterne i 4 både hver og riv citronskallen.

  • 2.
    Svits kødet i en gryde i olivenolie, sammen med hvidløg med skal.

  • 3.
    Læg tomater, rød peber, oliven, citronskal og rosmarin ved.

  • 4.
    Tilsæt ½ l vand og lad det simre i ca. 1,5 time under låg.

  • 5.
    Smag retten til med salt, balsamicoeddike og evt. lidt sukker.

  • 6.
    Server retten med en god kartoffelmos til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9333 kj / 2231 kcal
Næringsindhold pr. 100g
604 kj / 144 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 30 %10.7 g
Kulhydrat: 6.1 %2.2 g
Fedt: 63.9 %10.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;