HjemOpskrifterGammeldags hjemmebagte pebernødder

Gammeldags hjemmebagte pebernødder

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 200 g hvedemel
  • 50 g hvid hvedemel
  • 50 g fuldkornsspeltmel
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 0.25 tsk fint salt
  • 0.5 tsk hjortetaksalt (opløses i 2 spæk vand)
  • 2 æg
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0.25 tsk hvid peber
  • 0.5 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 0.5 tsk stødt muskatnød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland alle ingredienser i en stor bageskål og ælt dejen godt sammen.

  • 2.
    Tril den til slanke stænger og læg dem ved siden af hinanden på et bord drysset med mel.

  • 3.
    Sigt lidt mel hen over stængerne og skær dem ud i små “hapsere”.

  • 4.
    Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • 5.
    Hapserne kan eventuelt trilles til runde pebernødder i hænderne.

  • 6.
    Bag pebernødderne ved 175° C i 10-12 minutter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10768 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1563 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 6.7 %6.2 g
Kulhydrat: 59.3 %54.4 g
Fedt: 34 %14.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;