Gammeldags hjemmebagte pebernødder

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Pebernoedder
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Cirka 150 stk.
Ingredienser
200 g hvedemel
50 g hvid hvede
50 g fuldkornsspeltmel
100 g smør
100 g sukker
75 g brun farin
1 knsp fint salt
1⁄2 tsk hjortetakssalt (opløses i 2 spsk vand)
2 æg
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 knsp hvid peber
1⁄2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
1⁄2 tsk stødt muskat

Sådan gør du

Bland alle ingredienser i en stor bageskål og ælt dejen godt sammen. Tril den til slanke stænger og læg dem ved siden af hinanden på et bord drysset med mel. Sigt lidt mel hen over stængerne og skær dem ud i små “hapsere”. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hapserne kan eventuelt trilles til runde pebernødder i hænderne. Bag pebernødderne ved 175° C i 10-12 minutter.

Energifordeling pr. person:
1583KJ/378Kcal.
Næringsindhold pr. 100g
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 56,6 g.
Fedt: 14 g.