HjemOpskrifterFyldte kartofler med cheddar og bacon

Fyldte kartofler med cheddar og bacon

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kartofler
  • 150 g revet cheddarost, 22%
  • 25 g smør
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g bacontern
  • 100 g Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
Pynt
  • purløg eller dild

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Vask eller skrub kartoflerne og kog dem møre i godt saltet vand.

  • 2.
    Lad dem køle lidt af og halver dem så.

  • 3.
    Skrab halvdelen af kartoflen ud med en teske og mos sammen med revet ost og smør.

  • 4.
    Smag til med salt og peber og fyld det tilbage i kartoflerne.

  • 5.
    Læg dem med skindet ned ad i et ovnfast fad og bag dem i 20 min. ved 200°C.

  • 6.
    Rist imens bacontern sprøde i en tør pande.

  • 7.
    Server kartoflerne toppet med en lille klat creme fraiche og drys med bacon og purløg og/eller dild.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7697 kj / 1840 kcal
Næringsindhold pr. 100g
700 kj / 167 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 16.8 %6.9 g
Kulhydrat: 30.1 %12.4 g
Fedt: 53.1 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;