4 personer
700 g mellemstore kartofler
150 g revet cheddar
25 g smør
Salt og peber
125 g bacon i tern
100 g crème fraiche 18%
Purløg eller dild til pynt
Vask eller skrub kartoflerne og kog dem møre i godt saltet vand. Lad dem køle lidt af og halver dem så. Skrab halvdelen af kartoflen ud med en teske og mos sammen med revet ost og smør. Smag til med salt og peber og fyld det tilbage i kartoflerne. Læg dem med skindet ned ad i et ovnfast fad og bag dem i 20 min. ved 200°C. Rist imens bacontern sprøde i en tør pande. Server kartoflerne toppet med en lille klat creme fraiche og drys med bacon og purløg og/eller dild.
Energi pr. person: 1929KJ/461Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 6,8 g.
Kulhydrat: 13,3 g.
Fedt: 10,4 g.