HjemOpskrifterFyldte, gratinerede artiskokker

Fyldte, gratinerede artiskokker

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 porre
  • 6 artiskokker
  • 50 g parmaskinke
  • 1 fed hvidløg
  • 1 blade frisk salvie
  • 1 skive hvedebrød
  • 1 spsk smør
  • 25 g parmesanost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at skære den øverste halvdel af blomsten af. Skræl den tilbageværende stok.

  • 2.
    Kog dem i let saltet vand i 20 min.

  • 3.
    Lad dem køle lidt af, halvér dem, og skrab fimrehårene i midten ud, så der kommer en fordybning i midten af blomsten.

  • 4.
    Rens porren og skær den i tynde strimler.

  • 5.
    Skær parmaskinken i små tern og hak hvidløg fint.

  • 6.
    Riv brødet til en grov rasp.

  • 7.
    Smelt smørret i en pande og steg porrer og parmaskinke sammen i 4-5 min. ved middel varme.

  • 8.
    Tilsæt hakket salvie og hvidløg og steg videre et minut.

  • 9.
    Krydr med lidt salt og peber og tag det af varmen.

  • 10.
    Bland det med brødkrummer og revet parmesan.

  • 11.
    Læg artiskokkerne i et ovnfast fad med skærefladen opad.

  • 12.
    Fordel fyldet over hver artiskok og tryk det lidt ned.

  • 13.
    Bages i ovnen ved 200°C i 10-12 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4324 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
334 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 23.5 %4.6 g
Kulhydrat: 50.2 %9.9 g
Fedt: 26.3 %2.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;