4 personer
6 store artiskokker
1 porre
50 g parmaskinke
1 fed hvidløg
4 blade salvie
50 g tørt hvedebrød
1 spsk smør
25 g revet parmesan
Start med at skære den øverste halvdel af blomsten af. Skræl den tilbageværende stok. Kog dem i let saltet vand i 20 min. Lad dem køle lidt af, halvér dem, og skrab fimrehårene i midten ud, så der kommer en fordybning i midten af blomsten. Rens porren og skær den i tynde strimler. Skær parmaskinken i små tern og hak hvidløg fint. Riv brødet til en grov rasp. Smelt smørret i en pande og steg porrer og parmaskinke sammen i 4-5 min. ved middel varme. Tilsæt hakket salvie og hvidløg og steg videre et minut. Krydr med lidt salt og peber og tag det af varmen. Bland det med brødkrummer og revet parmesan. Læg artiskokkerne i et ovnfast fad med skærefladen opad. Fordel fyldet over hver artiskok og tryk det lidt ned. Bages i ovnen ved 200°C i 10-12 min.
Energi pr. person: 700KJ/167Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 6,4 g.
Kulhydrat:11,9 g.
Fedt: 4,2 g.