Fyldt grisemørbrad med æbler, rosmarin og blå ost

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

25 g smør til stegning

1 stk. grisemørbrad, afpudset ( ca. 500 g)

1 tsk. salt

½ tsk. kværnet peber

50 g blåskimmel ost

1 æble i små tern

3 kviste rosmarin

Bomuldssnor

 

Tips: Server med råstegte kartofler og gulerødder

Sådan gør du

Afpuds mørbraden for sener og fedt. Lav et snit halvt igennem mørbraden. Bank let med hånden så den bliver lidt fladere. Krydr med salt, kværnet peber, små stykker af blå skimmel ost, æbletern og rosmarin kviste. Snør den sammen som en pølse og forsøg at få fyldet til at blive inden i.

Varm en pande op med smør til det bruser. Kom svinemørbraden på panden og brun den på alle sider, uden at fyldet falder ud. Kom den i en forvarmet ovn ved 190° og steg den i 20 -25 min. Lad den hvile 10 min. inden snoren fjernes og skær den i 2-3 cm tykke skiver.

 

Energi pr. person:  1068 Kj/   254 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 17 g.
Kulhydrat: 1,7 g.
Fedt: 7,7 g.