HjemOpskrifterFyldt grisemørbrad med æbler, rosmarin og blå ost

Fyldt grisemørbrad med æbler, rosmarin og blå ost

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør til stegning
  • 1 svinemørbrad, afpudset (ca. 500 g)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 50 g blåskimmelost
  • 1 æble i små tern
  • 3 friske rosmarinkviste
  • bomuldssnor
tips: server med råstegte kartofler og gulerødder

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Afpuds mørbraden for sener og fedt.

    • 2.
      Lav et snit halvt igennem mørbraden.

    • 3.
      Bank let med hånden så den bliver lidt fladere.

    • 4.
      Krydr med salt, kværnet peber, små stykker af blå skimmel ost, æbletern og rosmarin kviste.

    • 5.
      Snør den sammen som en pølse og forsøg at få fyldet til at blive inden i.

    • 6.
      Varm en pande op med smør til det bruser.

    • 7.
      Kom svinemørbraden på panden og brun den på alle sider, uden at fyldet falder ud.

    • 8.
      Kom den i en forvarmet ovn ved 190° og steg den i 20 -25 min.

    • 9.
      Lad den hvile 10 min. inden snoren fjernes og skær den i 2-3 cm tykke skiver.

    • 10.
      Energi pr. person: 1068 Kj/ 254 kcal.

    • 11.
      Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 17 g.

    • 12.
      Kulhydrat: 1,7 g.

    • 13.
      Fedt: 7,7 g.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    2757 kj / 659 kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    482 kj / 115 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.6 g
    Protein: 47.6 %13.5 g
    Kulhydrat: 7.9 %2.2 g
    Fedt: 44.5 %5.8 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;