HjemOpskrifterFyldt grisemørbrad med æbler, rosmarin og blå ost

Fyldt grisemørbrad med æbler, rosmarin og blå ost

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør til stegning
  • 1 svinemørbrad, afpudset (ca. 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 50 g blåskimmelost
  • 1 æble i små tern
  • 3 rosmarinkviste
  • bomuldssnor
    tips: server med råstegte kartofler og gulerødder

      Sådan gør du

      • 1.
        Afpuds mørbraden for sener og fedt.

      • 2.
        Lav et snit halvt igennem mørbraden.

      • 3.
        Bank let med hånden så den bliver lidt fladere.

      • 4.
        Krydr med salt, kværnet peber, små stykker af blå skimmel ost, æbletern og rosmarin kviste.

      • 5.
        Snør den sammen som en pølse og forsøg at få fyldet til at blive inden i.

      • 6.
        Varm en pande op med smør til det bruser.

      • 7.
        Kom svinemørbraden på panden og brun den på alle sider, uden at fyldet falder ud.

      • 8.
        Kom den i en forvarmet ovn ved 190° og steg den i 20 -25 min.

      • 9.
        Lad den hvile 10 min. inden snoren fjernes og skær den i 2-3 cm tykke skiver.

      • 10.
        Energi pr. person: 1068 Kj/ 254 kcal.

      • 11.
        Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 17 g.

      • 12.
        Kulhydrat: 1,7 g.

      • 13.
        Fedt: 7,7 g.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      3487 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      610 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.7 g
      Protein: 39 %14.0 g
      Kulhydrat: 7.2 %2.6 g
      Fedt: 53.8 %8.9 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;