HjemOpskrifterFuldkornspebernødder med chokoladebund

Fuldkornspebernødder med chokoladebund

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt hvid peber
  • 0.5 tsk stødt nellike
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 0.5 tsk bagepulver
  • 150 g hvid hvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 100 g koldt smør
  • 125 g rørsukker
  • 0.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • 1.
    Ca. 40 stk.

  • 2.
    Bland krydderierne med bagepulver og begge slags mel.

  • 3.
    Smuldr smørret i melblandingen, og kom rørsukker i.

  • 4.
    Saml dejen med piskefløde, og ælt den sammen.

  • 5.
    Tril dejen til pølser, og skær dem i stykker på ca. 2 cm.

  • 6.
    Tril dem til kugler, og læg dem på bageplader med bagepapir.

  • 7.
    Bag pebernødderne ca. 8 min. ved 180°C.

  • 8.
    Lad dem køle af.

  • 9.
    Smelt chokoladen over vandbad, og dyp bunden af hver pebernød deri.

  • 10.
    Lad dem køle af på bagepapir.

  • 11.
    Opbevares i kagedåse i op til 10 dage.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11303 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1786 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.8 g
Protein: 5.2 %5.5 g
Kulhydrat: 50.5 %53.0 g
Fedt: 44.3 %21.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;