Fuldkornspebernødder med chokoladebund

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Fuldkornspebernødder med chokoladebund
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 tsk stødt ingefær

½ tsk kanel

½ tsk stødt hvid peber

½ tsk stødte nelliker

½ tsk stødt kardemomme

½ tsk bagepulver

150 g fintmalet fuldkornshvedemel

100 g hvedemel
125 g koldt smør

125 g rørsukker 

½ dl piskefløde

100 g mørk chokolade

Sådan gør du

Ca. 40 stk.

Bland krydderierne med bagepulver og begge slags mel. Smuldr smørret i melblandingen, og kom rørsukker i.
Saml dejen med piskefløde, og ælt den sammen. Tril dejen til pølser, og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Tril dem til kugler, og læg dem på bageplader med bagepapir. Bag pebernødderne ca. 8 min. ved 180°C. Lad dem køle af. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp bunden af hver pebernød deri. Lad dem køle af på bagepapir. Opbevares i kagedåse i op til 10 dage.

 

Energi pr. 100g: 1908KJ/456Kcal. Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 5,1 g.

Kulhydrat: 57,7 g.

Fedt: 23,5 g