Frozen Oreo cheesecake

fork and spoon
Dessert
clock
120+ min
Frozen Oreo Cheesecake
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

300 g Golden Oreo cookies
25 g smør, smeltet
6 pasteuriserede æggeblommer
175 g sukker
200 g flødeost
½ l piskefløde
150 g Oreo cookies
150 g blåbær
Pynt: 100 g blåbær, 75 g Oreo cookies

Sådan gør du

Kom Golden Oreos i en foodprocessor og blend til en grov rasp.

Vend med smeltet smør.

Beklæd bunden af en springform på 22 cm med bagepapir.

Pres Golden Oreo blandingen ned i bunden i et jævnt lag.

Kom formen i fryseren, så raspen kan sætte sig.

Pisk 3 æggeblommer med 100 g sukker til en luftig æggesnaps.

Bland 100 g flødeost i.

Pisk halvdelen af fløden til skum og vend sammen med æggeblandingen og finthakkede blåbær.

Kom blåbærblandingen i springformen og sæt det tilbage i fryseren, så det kan sætte sig, før næste lag is kommes i formen.

Pisk 3 æggeblommer med 75 g sukker til en luftig æggesnaps.

Bland 100 g flødeost i.

Pisk resten af fløden til skum og vend sammen med æggeblandingen og finthakkede Oreos.

Kom Oreoblandingen over blåbærisen i springformen.

Dæk formen med plastfolie og lad den fryse helt færdig – gerne natten over.

Tag formen ud af fryseren og sæt i køleskabet 15 min før den skal spises.

Fjern siderne af springformen og pynt kagen med blåbær og knuste Oreos.

 

Energi pr. person: 2265KJ/541Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 4,7 g.

Kulhydrat: 30,9 g.

Fedt: 23,3 g.