HjemOpskrifterFriland roastbeef i forårssalat med ramsløgpesto

Friland roastbeef i forårssalat med ramsløgpesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Roastbeef
  • 1 roastbeef, ca. 700 g
  • havsalt og kværnet peber
Forårssalat:
  • 1 bakke rucolasalat, groft hakket
  • 4 forårsløg, fintsnittet
  • 1½ bundt ramsløg, groft hakket
  • 6 radiser, i tynde skiver
  • 2 gulerødder, i tynde skiver
  • havsalt og peber
Ramsløgpesto:
  • 1½ bundt ramsløg, groft hakket
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 50 g frisk gedeost
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 dl olivenolie
  • salt og kværnet sort peber
Pynt:
  • grofthakkede økologiske mandler med havsalt
Tilbehør:
  • groft brød

SÅDAN GØR DU

Tilberedning af roastbeef:
  • 1.
    Brun roastbeefen på en pande i olie eller smør på alle sider.

  • 2.
    Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Kom roastbeefen i en varm ovn ved 190° C i 30 min.

  • 4.
    Lad den hvile 15 min. inden udskæring.

Tilberedning af pesto:
  • 1.
    Blend alle ingredienser sammen undtagen olie i en stavblender eller minihakker.

  • 2.
    Tilsæt olien lidt efter lidt til pestoen har en cremet ensartet konsistens.

Tilberedning af salat:
  • 1.
    Skær tynde skiver af roast­-beefen.

  • 2.
    Anret et stort flot fad med alle grøntsagerne, stil en skål med ramsløgpesto på fadet og stik stykker af roastbeefen ind i salaten.

  • 3.
    Servér straks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9797 kj / 2342 kcal
Næringsindhold pr. 100g
569 kj / 136 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 40.6 %13.6 g
Kulhydrat: 4.6 %1.5 g
Fedt: 54.8 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;