HjemOpskrifterFrikadeller

Frikadeller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g hakket grise- og kalvekød (ca. 10 % fedt)
  • salt & sort peber
  • 400 g hakket kalvekød
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 1 dl Arla® ØKO letmælk
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 tsk sennep
  • smør til stegning

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom kødet i en skål og rør det med salt og peber i et øjeblik.

  • 2.
    Snit løget fint, kom det det i farsen.

  • 3.
    Tilsæt æg, mælk, mel og sennep og rør farsen godt sammen.

  • 4.
    Steg en lille prøve af fars med det samme og smag om der mangler salt eller peber.

  • 5.
    Steg frikadellerne i halvt smør og halvt olie i ca. 2-3 min. på hver side. Vær tålmodig med at vende frikadellerne så de får en flot gylden stegeskorpe.

  • 6.
    Denne vin er velegnet til retten: Cono Sur Organic Cab.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7552 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
663 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 40.9 %16.0 g
Kulhydrat: 10.8 %4.2 g
Fedt: 48.3 %8.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;