HjemOpskrifterFransk nougat med valnødder, mandler og kandiseret appelsin

Fransk nougat med valnødder, mandler og kandiseret appelsin

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 50 g valnødder
  • 100 g mandler
  • 300 g sukker
  • 0.75 dl vand
  • 100 g akaciehonning
  • 75 g glukosesirup
  • 60 g æggehvider
  • 20 g sukker
  • 25 g kandiseret appelsinskal, hakket
  • 2 spsk flormelis, til drys

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rist nødderne i ovnen i 7-8 min. ved 180°C.

  • 2.
    Varm 300 g sukker sammen med vand, til sukkeret smelter.

  • 3.
    Tilsæt honning og glukosesirup, og varm det til 152°C.

  • 4.
    Brug et sukkertermometer til at tjekke temperaturen.

  • 5.
    Pisk imens æggehvider med 20 g sukker, til det skummer.

  • 6.
    Hæld den 152°C varme sukkersirup i hviderne i en tynd stråle, mens der piskes ved høj hastighed.

  • 7.
    Pisk videre i 10 min., så marengsen bliver blank og samtidig køler lidt ned.

  • 8.
    Vend de ristede nødder og appelsinskallen i.

  • 9.
    Kom et stykke bagepapir i bunden af et fad, og drys med lidt flormelis.

  • 10.
    Hæld marengsmassen ud, og pres den ned til en højde på 3-4 cm.

  • 11.
    Du kan bruge en kagerulle eller dine hænder fugtet med lidt vand, så sukkeret ikke klistrer.

  • 12.
    Drys toppen med flormelis, og lad massen stå i køleskabet i 2 timer, før den kan skæres ud i stykker med en skarp kniv.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12304 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1491 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 4.7 %4.1 g
Kulhydrat: 69.6 %61.0 g
Fedt: 25.7 %10.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;