9 personer
Antal: 40 stk.
100 g mandler
50 g valnødder
300 g sukker
0,75 dl vand
100 g akaciehonning
75 g glukosesirup
60 g æggehvider (ca. 1,5 hvide)
20 g sukker
25 g kandiseret appelsinskal, hakket
2 spsk. flormelis til drys
Rist nødderne i ovnen i 7-8 min. ved 180°C. Varm 300 g sukker sammen med vand, til sukkeret smelter. Tilsæt honning og glukosesirup, og varm det til 152°C. Brug et sukkertermometer til at tjekke temperaturen. Pisk imens æggehvider med 20 g sukker, til det skummer. Hæld den 152°C varme sukkersirup i hviderne i en tynd stråle, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk videre i 10 min., så marengsen bliver blank og samtidig køler lidt ned. Vend de ristede nødder og appelsinskallen i. Kom et stykke bagepapir i bunden af et fad, og drys med lidt flormelis. Hæld marengsmassen ud, og pres den ned til en højde på 3-4 cm. Du kan bruge en kagerulle eller dine hænder fugtet med lidt vand, så sukkeret ikke klistrer. Drys toppen med flormelis, og lad massen stå i køleskabet i 2 timer, før den kan skæres ud i stykker med en skarp kniv.
Energi pr. stk.: 313KJ/74,4Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,6 g.
Kulhydrat: 69,3 g.
Fedt: 11 g.