Fransk nougat med valnødder, mandler og kandiseret appelsin

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Fransk nougat med valnødder, mandler og kandiseret appelsin
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Antal: 40 stk. 
 
100 g mandler

50 g valnødder

300 g sukker

0,75 dl vand

100 g akaciehonning

75 g glukosesirup

60 g æggehvider (ca. 1,5 hvide)

20 g sukker

25 g kandiseret appelsinskal, hakket

2 spsk. flormelis til drys
 

Sådan gør du

Rist nødderne i ovnen i 7-8 min. ved 180°C. Varm 300 g sukker sammen med vand, til sukkeret smelter. Tilsæt honning og glukosesirup, og varm det til 152°C. Brug et sukkertermometer til at tjekke temperaturen. Pisk imens æggehvider med 20 g sukker, til det skummer. Hæld den 152°C varme sukkersirup i hviderne i en tynd stråle, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk videre i 10 min., så marengsen bliver blank og samtidig køler lidt ned. Vend de ristede nødder og appelsinskallen i. Kom et stykke bagepapir i bunden af et fad, og drys med lidt flormelis. Hæld marengsmassen ud, og pres den ned til en højde på 3-4 cm. Du kan bruge en kagerulle eller dine hænder fugtet med lidt vand, så sukkeret ikke klistrer. Drys toppen med flormelis, og lad massen stå i køleskabet i 2 timer, før den kan skæres ud i stykker med en skarp kniv. 

 

Energi pr. stk.: 313KJ/74,4Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4,6 g. 
Kulhydrat: 69,3 g. 
Fedt: 11 g.