Frangipane tærte med pære og chokolade

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Dej:

200 g hvedemel

2 spsk. sukker

125 g koldt smør

1-2 spsk. vand

 

Fyld:

3 pærer

300 g sukker

3 dl vand

75 g mørk chokolade

50 g marcipan

50 g mandelmel

75 g blødt smør

75 g sukker

1 stort æg

Evt. flormelis til drys

Sådan gør du

Til dej blandes hvedemel og sukker. Smuldr smørret ud i dejen til det ligner grov rasp og brug koldt vand til at samle dejen. Den skal næsten ikke æltes – bare så den samles. Du kan også gøre det i en foodprocessor. Form dejen til en flad kugle og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud på et let meldrysset bord og beklæd en tærteform på 23 cm med dejen. Prik med en gaffel i bunden af tærten og forbag den i 10 min ved 200°C. Tag den ud og lad den køle af.

Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset. Lav en sukkerlage, ved at koge 300 g sukker og 3 dl vand, og pochér pærerne i 8-10 min. Tag dem op og lad dem dryppe af. Skær hver pære i skiver. Hak chokoladen og fordel den i bunden af tærten. Rør marcipan, mandelmel, smør og sukker sammen med æg og fordel blandingen over chokoladen. Læg pærerne i tærten og pres dem let ned. Bag tærten i ca. 20 min. ved 200°C. Pynt evt. tærten med flormelis gennem en sigte, når den er kølet af.

 

Energi pr. person: 1968KJ/470Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 6,1 g.

Kulhydrat: 37,5 g.

Fedt: 22,4 g.