Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Magasinet SPISETID
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Frangipane tærte med pære og chokolade
Frangipane tærte med pære og chokolade
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
dej:
200 g hvedemel
2 spsk sukker
125 g koldt smør
2 spsk vand
fyld:
3 pærer
300 g rørsukker
3 spsk vand
75 g mørk chokolade
50 g marcipan
50 g mandelmel
75 g blødt smør
75 spsk sukker
1 æg
flormelis til pynt
SÅDAN GØR DU
1.
Til dej blandes hvedemel og sukker.
2.
Smuldr smørret ud i dejen til det ligner grov rasp og brug koldt vand til at samle dejen.
3.
Den skal næsten ikke æltes – bare så den samles.
4.
Du kan også gøre det i en foodprocessor.
5.
Form dejen til en flad kugle og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
6.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord og beklæd en tærteform på 23 cm med dejen.
7.
Prik med en gaffel i bunden af tærten og forbag den i 10 min ved 200°C.
8.
Tag den ud og lad den køle af.
9.
Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset.
10.
Lav en sukkerlage, ved at koge 300 g sukker og 3 dl vand, og pochér pærerne i 8-10 min.
11.
Tag dem op og lad dem dryppe af.
12.
Skær hver pære i skiver.
13.
Hak chokoladen og fordel den i bunden af tærten.
14.
Rør marcipan, mandelmel, smør og sukker sammen med æg og fordel blandingen over chokoladen.
15.
Læg pærerne i tærten og pres dem let ned.
16.
Bag tærten i ca. 20 min. ved 200°C.
17.
Pynt evt. tærten med flormelis gennem en sigte, når den er kølet af.
Tærter
SPISETID opskrift
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20794 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1151 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.5 g
Protein:
3.9 %
2.6 g
Kulhydrat:
54.8 %
37.1 g
Fedt:
41.3 %
12.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;