HjemOpskrifterFrangipane tærte med pære og chokolade

Frangipane tærte med pære og chokolade

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
dej:
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 125 g koldt smør
  • 2 spsk vand
fyld:
  • 3 pærer
  • 300 g rørsukker
  • 3 spsk vand
  • 75 g mørk chokolade
  • 50 g marcipan
  • 50 g mandelmel
  • 75 g blødt smør
  • 75 spsk sukker
  • 1 æg
  • flormelis til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til dej blandes hvedemel og sukker.

  • 2.
    Smuldr smørret ud i dejen til det ligner grov rasp og brug koldt vand til at samle dejen.

  • 3.
    Den skal næsten ikke æltes – bare så den samles.

  • 4.
    Du kan også gøre det i en foodprocessor.

  • 5.
    Form dejen til en flad kugle og lad den hvile i køleskabet i 30 min.

  • 6.
    Rul dejen ud på et let meldrysset bord og beklæd en tærteform på 23 cm med dejen.

  • 7.
    Prik med en gaffel i bunden af tærten og forbag den i 10 min ved 200°C.

  • 8.
    Tag den ud og lad den køle af.

  • 9.
    Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset.

  • 10.
    Lav en sukkerlage, ved at koge 300 g sukker og 3 dl vand, og pochér pærerne i 8-10 min.

  • 11.
    Tag dem op og lad dem dryppe af.

  • 12.
    Skær hver pære i skiver.

  • 13.
    Hak chokoladen og fordel den i bunden af tærten.

  • 14.
    Rør marcipan, mandelmel, smør og sukker sammen med æg og fordel blandingen over chokoladen.

  • 15.
    Læg pærerne i tærten og pres dem let ned.

  • 16.
    Bag tærten i ca. 20 min. ved 200°C.

  • 17.
    Pynt evt. tærten med flormelis gennem en sigte, når den er kølet af.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20794 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1151 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 3.9 %2.6 g
Kulhydrat: 54.8 %37.1 g
Fedt: 41.3 %12.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;