Foreller i pakker med løg og løvstikke

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


4 friske foreller

1 løg i både

4 kviste løvstikke

50 g smør

salt og peber



Kartoffelsalat:

600 g kogte små kartofler

1 bdt. grønne asparges i
1 cm stykker ( ca. 250 g)

200 g cherrytomater

3 stilke løvstikke, finthakket

 

Sennepsdressing:

2 spsk. dijonsennep

3 spsk. lys
balsamico eddike

1 tsk. sukker

¾ dl olivenolie

Salt og peber

4 kviste løvstikke

50 g smør

Sådan gør du

Rengør og skyl forellerne i koldt vand. Dup dem tørre.
Krydr forelbugen med salt og peber. Kom løg, løvstikke og smør i bugen af forellen. Pak fisken ind i et stykke bagepapir og pak den sammen i en bådform. Stil de 4 pakker på en bageplade og bag dem ved 200° C i 25-30 min. til fisken er gennembagt. Fisken skal føles fast i kødet.

Bræk enderne af asparges og snit dem i 1 cm stykker, blancher i kogende vand
i 1 min. og derefter i koldt vand, afdryppes i sigte. Pisk sennep med balsamico eddike og sukker. Hæld olivenolie i dressingen lidt ad gangen. Smag til med salt og peber. Konsistensen skal være cremet. Vend dressingen sammen med kartofler, grønne asparges, cherrytomater og løvstikke.


Anret den hele bagte forel og kartoffelsalat på en tallerken.