4 personer
6 dl lunt vand
20 g gær. 1+1 tsk flagesalt
5 spsk olivenolie
900-1000 g hvedemel
2 kviste frisk rosmarin
Opløs gæren i vandet og tilsæt 1 tsk salt og 2 spsk olivenolie. Rør melet i lidt efterhånden. Dejen skal være ret våd. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Hæld den hævede dej over i en stor bradepande foret med bagepapir. Brug fingrene til at lave små fordybninger i dejen. Dryp med resten af olien og drys med 1 tsk flagesalt og rosmarin revet i stykker. Lad dejen efterhæve mens du varmer ovnen op til 240°C. Bag brødet i 20-30 min.
Energi pr. person: 1570KJ/909Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 9,1 g.
Kulhydrat: 70,6 g.
Fedt: 6,7 g.