Foccacia med rosmarin og havsalt

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

6 dl lunt vand 

20 g gær. 1+1 tsk flagesalt  

5 spsk olivenolie 

900-1000 g hvedemel 

2 kviste frisk rosmarin 

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet og tilsæt 1 tsk salt og 2 spsk olivenolie. Rør melet i lidt efterhånden. Dejen skal være ret våd. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Hæld den hævede dej over i en stor bradepande foret med bagepapir. Brug fingrene til at lave små fordybninger i dejen. Dryp med resten af olien og drys med 1 tsk flagesalt og rosmarin revet i stykker. Lad dejen efterhæve mens du varmer ovnen op til 240°C. Bag brødet i 20-30 min. 

 

Energi pr. person: 1570KJ/909Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g.: 
Protein: 9,1 g.
Kulhydrat: 70,6 g.
Fedt: 6,7 g.