HjemOpskrifterFoccacia med rødbede og gedeost

Foccacia med rødbede og gedeost

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1.5 tsk groft salt
  • 200 g durummel
  • 350 g hvedemel
  • 200 g rødbeder
  • 180 g friske gedeoste
  • 1 rødløg
  • 30 g frisk timian (1 håndfuld)
  • 4 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og durummel.

  • 2.
    Ælt hvedemel i, til du har en elastisk og stadig ret fugtig dej, som er let flydende.

  • 3.
    Lad dejen hæve tildækket i en skål i 1½ time.

  • 4.
    Kog imens rødbeder i vand i 30 min.

  • 5.
    Lad dem køle af og gnid skallen af.

  • 6.
    Skær rødbederne i grove stykker.

  • 7.
    Kom dejen i en bradepande med bagepapir.

  • 8.
    Fugt fingrene med vand og dup en masse fordybninger i dejen.

  • 9.
    Fordel skiver af gedeost, rødbedestykker og tynde både af rødløg over dejen.

  • 10.
    Drys med timian og dryp med olivenolie og evt. lidt ekstra salt.

  • 11.
    Bages i 30 min. ved 250°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11839 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
777 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 11.6 %5.3 g
Kulhydrat: 61.4 %28.0 g
Fedt: 27 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;