Foccacia med rødbede og gedeost

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

4 dl lunkent vand

25 g gær

1½ tsk. groft salt

200 g durummel

Ca. 350 g hvedemel

200 g rødbeder

1 gederulle (180 g)

1 rødløg

1 håndfuld frisk timian

4 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og durummel. Ælt hvedemel i, til du har en elastisk og stadig ret fugtig dej, som er let flydende. Lad dejen hæve tildækket i en skål i 1½ time. Kog imens rødbeder i vand i 30 min. Lad dem køle af og gnid skallen af. Skær rødbederne i grove stykker. Kom dejen i en bradepande med bagepapir. Fugt fingrene med vand og dup en masse fordybninger i dejen. Fordel skiver af gedeost, rødbedestykker og tynde både af rødløg over dejen. Drys med timian og dryp med olivenolie og evt. lidt ekstra salt. Bages i 30 min. ved 250°C.

 

Energi pr. person: 2133KJ/509Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,4 g.
Kulhydrat: 30,4 g.
Fedt: 6,7 g.