HjemOpskrifterFocaccia med oliven og rosmarin

Focaccia med oliven og rosmarin

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
focaccia:
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk olivenolie
  • 450 g hvedemel
topping:
  • 4 spsk olivenolie
  • 100 g sorte oliven uden sten
  • friske rosmarinkviste
  • 2 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland gæren i lunken vand i en stor skål.

  • 2.
    Kom sukker i og rør rundt.

  • 3.
    Kom salt og olivenolie i og rør rundt.

  • 4.
    Kom hvedemel i lidt af gangen og rør til dejen er smidig og slipper - enten på maskine eller i hånden.

  • 5.
    Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter til dobbelt størrelse.

  • 6.
    Rul eller stræk dejen ud til en folieform ca. 20 x 30 cm.

  • 7.
    Lav fordybninger med enden af en grydeske.

  • 8.
    Pensl olivenolie på dejen og kom lidt ekstra i hullerne.

  • 9.
    Tryk sorte oliven uden sten ned i dejen og fordel rosmarinkviste og seasalt over også.

  • 10.
    Varm gasgrillen op til 200 grader og bag focacciabrødet i folieformen ca. 25-30 minutter.

  • 11.
    Hold øje undervejs med temperatur og brødet.

  • 12.
    Tag focaccia ud af formen og server som snack eller som tilbehør til grillmaden.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9141 kj / 2185 kcal
Næringsindhold pr. 100g
868 kj / 208 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 8.8 %4.5 g
Kulhydrat: 61.6 %31.5 g
Fedt: 29.6 %6.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;