Focaccia med oliven og rosmarin

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
focaccia
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Focaccia:

4 dl lunken vand

25 g gær

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

2 spsk. olivenolie

450 g hvedemel

 

Topping:

2 spsk. olivenolie

100 g sorte oliven uden sten

Rosmarinkviste

2 tsk. seasalt

Sådan gør du

Bland gæren i lunken vand i en stor skål. Kom sukker i og rør rundt.

Kom salt og olivenolie i og rør rundt. Kom hvedemel i lidt af gangen og rør til dejen er smidig og slipper - enten på maskine eller i hånden.

Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter til dobbelt størrelse.

Rul eller stræk dejen ud til en folieform ca. 20 x 30 cm. Lav fordybninger med enden af en grydeske. Pensl olivenolie på dejen og kom lidt ekstra i hullerne. Tryk sorte oliven uden sten ned i dejen og fordel rosmarinkviste og seasalt over også.

Varm gasgrillen op til 200 grader og bag focacciabrødet i folieformen ca. 25-30 minutter.

Hold øje undervejs med temperatur og brødet.

Tag focaccia ud af formen og server som snack eller som tilbehør til grillmaden.

 

 

 

Energi pr. person:  1130 Kj/  269 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g.
Kulhydrat: 31,5 g.

Fedt: 6,5 g.