4 personer
Dej:
2 dl koldt vand
15 g gær
1 tsk. groft salt
Ca. 300 g hvedemel – gerne manitoba
Fyld:
1 dl creme fraiche 18%
Salt og sort peber
150 g revet emmentaler
150 g bacon i tern
1 løg
Rør vand og gær sammen og tilsæt salt. Kom melet i lidt ad gangen og ælt grundigt, til du har en smidig og blank dej. Kom dejen i en skål og dæk med plastfolie. Lad den hæve i 1 time til dobbelt størrelse.
Rul dejen tyndt ud og smør crème fraiche ud i et tyndt lag og krydr med salt og peber. Kom osten over. Skær løg i meget tynde strimler og fordel over pizzaen sammen med bacon. Bag pizzaen ved 250°C i 10-15 min.
Energi pr. person: 2329KJ/557Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,1 g.
Kulhydrat: 21,5 g.
Fedt: 9,9 g.