Flammkuchen – hvid pizza fra alsace med bacon, creme fraiche og løg

fork and spoon
Snacks
clock
60-90 min
Flammkuchen
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dej:

2 dl koldt vand

15 g gær

1 tsk. groft salt
Ca. 300 g hvedemel – gerne manitoba
 

Fyld:

1 dl creme fraiche 18%

Salt og sort peber
150 g revet emmentaler

150 g bacon i tern

1 løg

Sådan gør du

Rør vand og gær sammen og tilsæt salt. Kom melet i lidt ad gangen og ælt grundigt, til du har en smidig og blank dej. Kom dejen i en skål og dæk med plastfolie. Lad den hæve i 1 time til dobbelt størrelse.

Rul dejen tyndt ud og smør crème fraiche ud i et tyndt lag og krydr med salt og peber. Kom osten over. Skær løg i meget tynde strimler og fordel over pizzaen sammen med bacon. Bag pizzaen ved 250°C i 10-15 min.

 

Energi pr. person: 2329KJ/557Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,1 g.
Kulhydrat: 21,5 g.
Fedt: 9,9 g.