6 personer
100 g sukker
100 g brun farin
75 g blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
1,25 dl mælk
100 g hvedemel
4 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Topping:
1 rulle Oreos
50 g mørk chokolade
sukker-øjne
80 g blødt smør
250 g flormelis
¼ dl mælk
1 tsk. vaniljesukker
orange madfarve
Rør begge slags sukker sammen med smør og vaniljesukker, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes imellem. Tilsæt mælk, hvedemel, kakao og bagepulver, og rør dejen sammen, til der ikke er klumper. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i 15-20 min. ved 180°C. Lad kagerne køle af på en rist. Brug en skarp kniv til at halvere Oreos. Del den ene halvdel af hver Oreo i to, hvor cremen skrabes væk. Smelt chokoladen, og brug den til at lime de to halve uden creme fast som vinger på den anden halvdel. Sæt også sukkerøjne fast – du kan også bruge små chokoladepastiller som øjne. Lad Oreo-flagermusene størkne, så vinger og øjne sidder fast. Til frosting piskes smør sammen med flormelis, mælk og vanilje. Pisk til frostingen er lys og luftig. Farv den orange med madfarve. Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt frostingtoppe ud på de afkølede cupcakes. Kom en Oreo-flagermus på toppen af hver cupcake.
Energi pr. pers: 1836KJ/439Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,9 g.
Kulhydrat: 57,2 g.
Fedt: 16,6 g.