HjemOpskrifterFlagermusecupcakes

Flagermusecupcakes

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1.25 dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • 4 spsk kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
Topping
  • 1 pakke Oreo
  • 50 g mørk chokolade
  • 80 g smør
  • 250 g flormelis
  • 0,25 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • orange pastafarve
  • 1 glas sukkerkugle til øjne

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør begge slags sukker sammen med smør og vaniljesukker, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes imellem.

  • 2.
    Tilsæt mælk, hvedemel, kakao og bagepulver, og rør dejen sammen, til der ikke er klumper.

  • 3.
    Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i 15-20 min. ved 180°C.

  • 4.
    Lad kagerne køle af på en rist.

  • 5.
    Brug en skarp kniv til at halvere Oreos.

  • 6.
    Del den ene halvdel af hver Oreo i to, hvor cremen skrabes væk.

  • 7.
    Smelt chokoladen, og brug den til at lime de to halve uden creme fast som vinger på den anden halvdel.

  • 8.
    Sæt også sukkerøjne fast – du kan også bruge små chokoladepastiller som øjne.

  • 9.
    Lad Oreo-flagermusene størkne, så vinger og øjne sidder fast.

  • 10.
    Til frosting piskes smør sammen med flormelis, mælk og vanilje.

  • 11.
    Pisk til frostingen er lys og luftig.

  • 12.
    Farv den orange med madfarve.

  • 13.
    Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt frostingtoppe ud på de afkølede cupcakes.

  • 14.
    Kom en Oreo-flagermus på toppen af hver cupcake.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16731 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1531 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 4.4 %4.0 g
Kulhydrat: 68 %61.2 g
Fedt: 27.6 %11.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;