Flagermusecupcakes

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Flagermusecupcakes
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

100 g sukker

100 g brun farin

75 g blødt smør

1 tsk. vaniljesukker

2 æg

1,25 dl mælk

100 g hvedemel

4 spsk. kakao

1 tsk. bagepulver

 

Topping:

1 rulle Oreos

50 g mørk chokolade

sukker-øjne 

80 g blødt smør

250 g flormelis

¼ dl mælk

1 tsk. vaniljesukker

orange madfarve
 

Sådan gør du

Rør begge slags sukker sammen med smør og vaniljesukker, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes imellem. Tilsæt mælk, hvedemel, kakao og bagepulver, og rør dejen sammen, til der ikke er klumper. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i 15-20 min. ved 180°C. Lad kagerne køle af på en rist. Brug en skarp kniv til at halvere Oreos. Del den ene halvdel af hver Oreo i to, hvor cremen skrabes væk. Smelt chokoladen, og brug den til at lime de to halve uden creme fast som vinger på den anden halvdel. Sæt også sukkerøjne fast – du kan også bruge små chokoladepastiller som øjne. Lad Oreo-flagermusene størkne, så vinger og øjne sidder fast. Til frosting piskes smør sammen med flormelis, mælk og vanilje. Pisk til frostingen er lys og luftig. Farv den orange med madfarve. Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt frostingtoppe ud på de afkølede cupcakes. Kom en Oreo-flagermus på toppen af hver cupcake. 

 

Energi pr. pers: 1836KJ/439Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 3,9 g. 
Kulhydrat: 57,2 g. 
Fedt: 16,6 g.