HjemOpskrifterFlæskestegssandwich med syltede agurker og hjemmelavet rødkål

Flæskestegssandwich med syltede agurker og hjemmelavet rødkål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk salt
  • 1 kg svinekam med svær, uden ben
  • 4 ciabattaboller (eller en anden form for rustik bolle)
  • 4 spsk mayonnaise
  • 4 spsk karse
  • 1 tsk havsalt
syltede:
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 agurk
  • 6 peberkorn
hjemmelavet rødkål:
  • 500 g rødkål
  • 25 g smør
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl honning
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 0.5 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med de syltede agurker: Bland eddike og sukker sammen og rør rundt, til sukkeret er opløst.

  • 2.
    Skær agurken i tynde skiver og læg dem i en sigte med groft salt i 15 minutter.

  • 3.
    Skyl dem hurtigt i koldt vand og lad dem dryppe af.

  • 4.
    Vend agurkeskiverne sammen med eddikelagen, tilsæt peberkorn og lad det trække så længe som muligt.

  • 5.
    Kan med fordel laves dagen før.

  • 6.
    Dræn de syltede agurker i en sigte inden brug.

  • 7.
    Salt svinekammen godt mellem sværene.

  • 8.
    Læg svinekammen i bunden af en bradepande, og sørg for at den står lige med sværene.

  • 9.
    Giv den 75-85 minutter ved 200°C almindelig ovn, eller til kernetemperaturen er ca. 65° grader.

  • 10.
    Grill eventuelt stegen yderligere 2-4 minutter under opsyn, hvis sværene ikke er helt sprøde.

  • 11.
    Skær rødkål i strimler.

  • 12.
    Varm en gryde op med smør og sauter rødkålen, til den falder sammen.

  • 13.
    Tilsæt æblecidereddike, honning samt krydderier.

  • 14.
    Lad det småsimre under låg i 15 minutter.

  • 15.
    Smag til med seasalt og hold rødkålen lun.

  • 16.
    Kan også serveres kold.

  • 17.
    Flæk de rustikke boller, smør bund og top med mayonnaise, skær skiver af svinekam og anret flæskestegssandwich med 2-3 skiver.

  • 18.
    Kom rødkål og syltede agurker på.

  • 19.
    Top med karse og seasalt.

  • 20.
    Servér straks.

  • 21.
    Tip: Resten af svinekammen kan gemmes til næste dag og spises kold på rugbrød.

  • 22.
    Svinekammen kan også laves til biksemad dagen efter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19149 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
749 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 19.9 %8.8 g
Kulhydrat: 30.5 %13.4 g
Fedt: 49.6 %10.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;