Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Flæskestegssandwich med syltede agurker og hjemmelavet rødkål

Bedømmelse (2)
60-90 min
4 personer

Ingredienser

1 kg svinekam med svær, uden ben

1 spsk salt

4 rustikke boller, briocheboller eller baguette

4 spsk mayonnaise

4 spsk karse

1 tsk seasalt

 

Syltede agurker:

1 dl lagereddike

1 dl sukker

1 agurk

6 peberkorn

 

Hjemmelavet rødkål:

500 g rødkål

25 g smør

1 dl æblecidereddike

1 dl honning

1 kanelstang

2 stjerneanis

½ tsk seasalt

Start med de syltede agurker: Bland eddike og sukker sammen og rør rundt, til sukkeret er opløst.

Skær agurken i tynde skiver og læg dem i en sigte med groft salt i 15 minutter. Skyl dem hurtigt i koldt vand og lad dem dryppe af. Vend agurkeskiverne sammen med eddikelagen, tilsæt peberkorn og lad det trække så længe som muligt. Kan med fordel laves dagen før. Dræn de syltede agurker i en sigte inden brug.

Salt svinekammen godt mellem sværene. Læg svinekammen i bunden af en bradepande, og sørg for at den står lige med sværene. Giv den 75-85 minutter ved 200°C almindelig ovn, eller til kernetemperaturen er ca. 65° grader. Grill eventuelt stegen yderligere 2-4 minutter under opsyn, hvis sværene ikke er helt sprøde.

Skær rødkål i strimler. Varm en gryde op med smør og sauter rødkålen, til den falder sammen. Tilsæt æblecidereddike, honning samt krydderier. Lad det småsimre under låg i 15 minutter. Smag til med seasalt og hold rødkålen lun. Kan også serveres kold.

Flæk de rustikke boller, smør bund og top med mayonnaise, skær skiver af svinekam og anret flæskestegssandwich med 2-3 skiver. Kom rødkål og syltede agurker på. Top med karse og seasalt. Servér straks.

Tip: Resten af svinekammen kan gemmes til næste dag og spises kold på rugbrød. Svinekammen kan også laves til biksemad dagen efter.

 

Energi pr. person: 3157 kJ / 751 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,0 g
Fedt: 14,0 g
Kulhydrat: 18,0 g

Flæskestegssandwich med syltede agurker og hjemmelavet rødkål

Start med de syltede agurker: Bland eddike og sukker sammen og rør rundt, til sukkeret er opløst.

Skær agurken i tynde skiver og læg dem i en sigte med groft salt i 15 minutter. Skyl dem hurtigt i koldt vand og lad dem dryppe af. Vend agurkeskiverne sammen med eddikelagen, tilsæt peberkorn og lad det trække så længe som muligt. Kan med fordel laves dagen før. Dræn de syltede agurker i en sigte inden brug.

Salt svinekammen godt mellem sværene. Læg svinekammen i bunden af en bradepande, og sørg for at den står lige med sværene. Giv den 75-85 minutter ved 200°C almindelig ovn, eller til kernetemperaturen er ca. 65° grader. Grill eventuelt stegen yderligere 2-4 minutter under opsyn, hvis sværene ikke er helt sprøde.

Skær rødkål i strimler. Varm en gryde op med smør og sauter rødkålen, til den falder sammen. Tilsæt æblecidereddike, honning samt krydderier. Lad det småsimre under låg i 15 minutter. Smag til med seasalt og hold rødkålen lun. Kan også serveres kold.

Flæk de rustikke boller, smør bund og top med mayonnaise, skær skiver af svinekam og anret flæskestegssandwich med 2-3 skiver. Kom rødkål og syltede agurker på. Top med karse og seasalt. Servér straks.

Tip: Resten af svinekammen kan gemmes til næste dag og spises kold på rugbrød. Svinekammen kan også laves til biksemad dagen efter.

 

Energi pr. person: 3157 kJ / 751 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,0 g
Fedt: 14,0 g
Kulhydrat: 18,0 g