Flæskestegssandwich med grillet ribbensteg og ananassalsa

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Flæskestegssandwich med grillet ribbensteg og ananassalsa
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 ribbensteg, ca. 800 g 

Salt og sort peber 

½ ananas 

1 + 1 spsk. vindruekerneolie 

1 tsk. røget paprika 

1 tsk. paprika 

1 løg. 1 fed hvidløg 

1 chili 

1 lime 

½ spidskål 

4 brioche-burgerboller 

4 spsk. mayonnaise
 

Sådan gør du

Gnid ribbenstegen godt med salt og peber. Grill den ved indirekte varme i 1 time og 15 min. ved ca. 200°C. Du kan også stege den i ovnen. Skær stokken fra ananassen, og skær ananassen i tykke skiver. Gnid med 1 spsk. vindruekerneolie, og drys med begge slags paprika og lidt salt og peber. Grill ananassen 3-4 min. pr. side, tag den af varmen, og hak den fint. Skær løg i fine tern, og hak hvidløg og chili fint. Steg løgene i resten af olien i en pande. Efter et par minutter tilsættes hvidløg og chili. Steg videre et minut, og bland det så sammen med den hakkede ananas. Smag til med saften af en halv lime. Snit kålen fint, og bland med saften af den anden halve lime. Lun burgerbollerne, og læg dem sammen med mayonnaise, spidskål, ananassalsa og skiver af ribbensteg.

 

Energi pr. person: 3876KJ/926Kcal.  

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,2 g. 
Kulhydrat: 9,1 g. 
Fedt: 14,6 g.