HjemOpskrifterFlæskesteg med sovs

Flæskesteg med sovs

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 tsk groft salt
  • 1 kg svinekam med svær, uden ben
  • sort peber
  • 6 laurbærblade
  • 2 løg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 2.5 dl æblemost
  • 2.5 dl vand
  • 2 timianblade
  • 20 g blødt smør
  • 1.5 spsk hvedemel
  • 1 spsk ribsgelé
  • evt. kulør

Sådan gør du

  • 1.
    Gå sværen efter og sørg for, at den er skåret jævnt igennem ned til fedtet over hele stegen.

  • 2.
    Gnid groft salt ind imellem sværene og på undersiden af stegen.

  • 3.
    Krydr med peber og sæt laurbærblade fast mellem sværene.

  • 4.
    Skær løg i kvarte og del gulerod og pastinak i grove stykker.

  • 5.
    Kom dem i bunden af en bradepande sammen med timian og hæld æblemost og vand ved.

  • 6.
    Læg en rist over og placer svinekammen i midten.

  • 7.
    Sørg for, at den ligger plant.

  • 8.
    Brug evt. et stykke sammenkrøllet alufolie under et hjørne for at stegen ligger jævnt.

  • 9.
    Dette sikrer, at sværen bliver stegt ens og herved opnås en sprød svær.

  • 10.
    Steg flæskestegen ved 200°C i 1¼ - 1½ time eller til kernetemperaturen er 70°C.

  • 11.
    Hold øje med bradepanden undervejs og tilsæt mere væde, hvis det koger for meget ind.

  • 12.
    Tag stegen ud og sigt væden ned i en gryde.

  • 13.
    Skum fedtet fra og jævn sovsen med en smørbolle lavet af blødt smør rørt op med mel.

  • 14.
    Pisk smørbollen godt ud i sovsen, så der ingen klumper er, og kog sovsen godt igennem.

  • 15.
    Smag til med ribsgele, salt og peber og brug evt. lidt kulør.

  • 16.
    Hvis sværen ikke er helt sprød på stegen efter endt stegetid, kan du hæve ovnens temperatur til 225°C og stege videre i 15 min., mens du laver sovsen.

  • 17.
    Du kan også bruge ovnens grill, men hold øje med stegen så sværen ikke branker.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12030 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
631 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 28.2 %10.5 g
Kulhydrat: 10.2 %3.8 g
Fedt: 61.6 %10.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;