Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Flæskesteg med sovs
Flæskesteg med sovs
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 tsk groft salt
1 kg svinekam med svær, uden ben
sort peber
6 laurbærblade
2 løg
1 gulerod
1 pastinak
2.5 dl æblemost
2.5 dl vand
2 timianblade
20 g blødt smør
1.5 spsk hvedemel
1 spsk ribsgelé
evt. kulør
Sådan gør du
1.
Gå sværen efter og sørg for, at den er skåret jævnt igennem ned til fedtet over hele stegen.
2.
Gnid groft salt ind imellem sværene og på undersiden af stegen.
3.
Krydr med peber og sæt laurbærblade fast mellem sværene.
4.
Skær løg i kvarte og del gulerod og pastinak i grove stykker.
5.
Kom dem i bunden af en bradepande sammen med timian og hæld æblemost og vand ved.
6.
Læg en rist over og placer svinekammen i midten.
7.
Sørg for, at den ligger plant.
8.
Brug evt. et stykke sammenkrøllet alufolie under et hjørne for at stegen ligger jævnt.
9.
Dette sikrer, at sværen bliver stegt ens og herved opnås en sprød svær.
10.
Steg flæskestegen ved 200°C i 1¼ - 1½ time eller til kernetemperaturen er 70°C.
11.
Hold øje med bradepanden undervejs og tilsæt mere væde, hvis det koger for meget ind.
12.
Tag stegen ud og sigt væden ned i en gryde.
13.
Skum fedtet fra og jævn sovsen med en smørbolle lavet af blødt smør rørt op med mel.
14.
Pisk smørbollen godt ud i sovsen, så der ingen klumper er, og kog sovsen godt igennem.
15.
Smag til med ribsgele, salt og peber og brug evt. lidt kulør.
16.
Hvis sværen ikke er helt sprød på stegen efter endt stegetid, kan du hæve ovnens temperatur til 225°C og stege videre i 15 min., mens du laver sovsen.
17.
Du kan også bruge ovnens grill, men hold øje med stegen så sværen ikke branker.
Saucer
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12030 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
631 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.5 g
Protein:
28.2 %
10.5 g
Kulhydrat:
10.2 %
3.8 g
Fedt:
61.6 %
10.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;