Flæskesteg med sovs

120+ min

Ingredienser

Aktiv tid: 30 min. + 1½ time stegetid.

1 kg svinekam med svær, uden ben.
2 tsk groft salt.
Sort peber.
6 laurbærblade.
2 løg.
1 gulerod.
1 pastinak.
2½ dl æblemost. 
2½ dl vand.
2 kviste timian.
20 g blødt smør.
1½ spsk hvedemel. 
1 spsk ribsgele.
Evt. kulør.

 

 

Gå sværen efter og sørg for, at den er skåret jævnt igennem ned til fedtet over hele stegen. Gnid groft salt ind imellem sværene og på undersiden af stegen. Krydr med peber og sæt laurbærblade fast mellem sværene. Skær løg i kvarte og del gulerod og pastinak i grove stykker. Kom dem i bunden af en bradepande sammen med timian og hæld æblemost og vand ved. Læg en rist over og placer svinekammen i midten. Sørg for, at den ligger plant. Brug evt. et stykke sammenkrøllet alufolie under et hjørne for at stegen ligger jævnt. Dette sikrer, at sværen bliver stegt ens og herved opnås en sprød svær. Steg flæskestegen ved 200°C i 1¼ - 1½ time eller til kernetemperaturen er 70°C. Hold øje med bradepanden undervejs og tilsæt mere væde, hvis det koger for meget ind.

Tag stegen ud og sigt væden ned i en gryde. Skum fedtet fra og jævn sovsen med en smørbolle lavet af blødt smør rørt op med mel. Pisk smørbollen godt ud i sovsen, så der ingen klumper er, og kog sovsen godt igennem. Smag til med ribsgele, salt og peber og brug evt. lidt kulør. Hvis sværen ikke er helt sprød på stegen efter endt stegetid, kan du hæve ovnens temperatur til 225°C og stege videre i 15 min., mens du laver sovsen. Du kan også bruge ovnens grill, men hold øje med stegen så sværen ikke branker.

Energi pr. person: 2887KJ/ 689Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,6 g.
Kulhydrat: 3,2 g.
Fedt: 12,9 g.

 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Flæskesteg med sovs

Gå sværen efter og sørg for, at den er skåret jævnt igennem ned til fedtet over hele stegen. Gnid groft salt ind imellem sværene og på undersiden af stegen. Krydr med peber og sæt laurbærblade fast mellem sværene. Skær løg i kvarte og del gulerod og pastinak i grove stykker. Kom dem i bunden af en bradepande sammen med timian og hæld æblemost og vand ved. Læg en rist over og placer svinekammen i midten. Sørg for, at den ligger plant. Brug evt. et stykke sammenkrøllet alufolie under et hjørne for at stegen ligger jævnt. Dette sikrer, at sværen bliver stegt ens og herved opnås en sprød svær. Steg flæskestegen ved 200°C i 1¼ - 1½ time eller til kernetemperaturen er 70°C. Hold øje med bradepanden undervejs og tilsæt mere væde, hvis det koger for meget ind.

Tag stegen ud og sigt væden ned i en gryde. Skum fedtet fra og jævn sovsen med en smørbolle lavet af blødt smør rørt op med mel. Pisk smørbollen godt ud i sovsen, så der ingen klumper er, og kog sovsen godt igennem. Smag til med ribsgele, salt og peber og brug evt. lidt kulør. Hvis sværen ikke er helt sprød på stegen efter endt stegetid, kan du hæve ovnens temperatur til 225°C og stege videre i 15 min., mens du laver sovsen. Du kan også bruge ovnens grill, men hold øje med stegen så sværen ikke branker.

Energi pr. person: 2887KJ/ 689Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,6 g.
Kulhydrat: 3,2 g.
Fedt: 12,9 g.

 

LÆS TILBUDSAVISEN