4 personer
1 kg flæskesteg
2 tsk fint salt
Rodfrugter i fad:
700 g kartofler
400 g rødbeder
300 g gulerødder
4 stængler frisk timian
½ dl olivenolie
Salt og peber
50 g grønkål
100 g soltørrede tranebær
Dup stegen med et rent viskestykke. Snit sværene efter, og kom fint salt imellem sværene. Skær kartofler i både, og skær rødbeder og gulerødder i mindre stykker. Kom alle 3 ingredienser i en bradepande sammen med timian, olivenolie, salt og peber. Stil flæskestegen på rodfrugterne, og forsøg at få den til at stå så lige, som muligt. Steg det hele i almindelig ovn ved 200°C, eller intervalgrill retten ved 190°C i 60 minutter. Giv flæskestegen lidt grill til slut, hvis sværene ikke er er helt sprøde. Tag stegen ud af ovnen, stil den på et skærebræt og lade den hvile i 15 minutter inden udskæring. Giv rodfrugterne yderligere 10 minutter i ovnen. Hak grønkål groft imens. Lige inden servering vendes grofthakket grønkål og tranebær i rodfrugtsblandingen. Skær skiver af flæskestegen, og servér på toppen af rodfrugterne.
Energi pr. person: 4630 kJ / 1102 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Fedt: 10,5 g
Kulhydrat: 9,5 g