Jul i MENY
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Flæskesteg med rodfrugter i fad

Ingen bedømmelser endnu
60-90 min
4 personer

Ingredienser

1 kg svinekam med svær uden ben

2 tsk fint salt

 

Rodfrugter i fad:

700 g kartofler

400 g rødbeder

300 g gulerødder

4 stængler frisk timian

½ dl olivenolie

Salt og peber

50 g grønkål

100 g soltørrede tranebær

Om råvarerne

Dup stegen med et rent viskestykke. Snit sværene efter, og kom fint salt imellem sværene. Skær kartofler i både, og skær rødbeder og gulerødder i mindre stykker. Kom alle 3 ingredienser i en bradepande sammen med timian, olivenolie, salt og peber. Stil flæskestegen på rodfrugterne, og forsøg at få den til at stå så lige, som muligt. Steg det hele i almindelig ovn ved 200°C, eller intervalgrill retten ved 190°C i 60 minutter. Giv flæskestegen lidt grill til slut, hvis sværene ikke er er helt sprøde. Tag stegen ud af ovnen, stil den på et skærebræt og lade den hvile i 15 minutter inden udskæring. Giv rodfrugterne yderligere 10 minutter i ovnen. Hak grønkål groft imens. Lige inden servering vendes grofthakket grønkål og tranebær i rodfrugtsblandingen. Skær skiver af flæskestegen, og servér på toppen af rodfrugterne.

 

Energi pr. person: 4630 kJ / 1102 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Fedt: 10,5 g
Kulhydrat: 9,5 g

Flæskesteg med rodfrugter i fad

Dup stegen med et rent viskestykke. Snit sværene efter, og kom fint salt imellem sværene. Skær kartofler i både, og skær rødbeder og gulerødder i mindre stykker. Kom alle 3 ingredienser i en bradepande sammen med timian, olivenolie, salt og peber. Stil flæskestegen på rodfrugterne, og forsøg at få den til at stå så lige, som muligt. Steg det hele i almindelig ovn ved 200°C, eller intervalgrill retten ved 190°C i 60 minutter. Giv flæskestegen lidt grill til slut, hvis sværene ikke er er helt sprøde. Tag stegen ud af ovnen, stil den på et skærebræt og lade den hvile i 15 minutter inden udskæring. Giv rodfrugterne yderligere 10 minutter i ovnen. Hak grønkål groft imens. Lige inden servering vendes grofthakket grønkål og tranebær i rodfrugtsblandingen. Skær skiver af flæskestegen, og servér på toppen af rodfrugterne.

 

Energi pr. person: 4630 kJ / 1102 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Fedt: 10,5 g
Kulhydrat: 9,5 g