HjemOpskrifterFlæskesteg med rodfrugter i fad

Flæskesteg med rodfrugter i fad

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 tsk fint salt
  • 1 kg flæskesteg
    rodfrugter i fad:
    • 700 g kartofler
    • 400 g rødbeder
    • 300 g gulerødder
    • 4 stilke timianblade
    • 0.5 dl olivenolie
    • salt og sort peber
    • 50 g grønkål
    • 100 g tørrede tranebær

    Sådan gør du

    • 1.
      Dup stegen med et rent viskestykke.

    • 2.
      Snit sværene efter, og kom fint salt imellem sværene.

    • 3.
      Skær kartofler i både, og skær rødbeder og gulerødder i mindre stykker.

    • 4.
      Kom alle 3 ingredienser i en bradepande sammen med timian, olivenolie, salt og peber.

    • 5.
      Stil flæskestegen på rodfrugterne, og forsøg at få den til at stå så lige, som muligt.

    • 6.
      Steg det hele i almindelig ovn ved 200°C, eller intervalgrill retten ved 190°C i 60 minutter.

    • 7.
      Giv flæskestegen lidt grill til slut, hvis sværene ikke er er helt sprøde.

    • 8.
      Tag stegen ud af ovnen, stil den på et skærebræt og lade den hvile i 15 minutter inden udskæring.

    • 9.
      Giv rodfrugterne yderligere 10 minutter i ovnen.

    • 10.
      Hak grønkål groft imens.

    • 11.
      Lige inden servering vendes grofthakket grønkål og tranebær i rodfrugtsblandingen.

    • 12.
      Skær skiver af flæskestegen, og servér på toppen af rodfrugterne.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    15289 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    586 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.4 g
    Protein: 23.8 %8.2 g
    Kulhydrat: 20.5 %7.1 g
    Fedt: 55.7 %8.8 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;