HjemOpskrifterFlæskesteg med rodfrugter i fad

Flæskesteg med rodfrugter i fad

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 tsk fint salt
  • 1000 g flæskesteg
rodfrugter i fad:
  • 700 g kartofler
  • 400 g rødbeder
  • 300 g gulerødder
  • 4 stilke friske timiankviste
  • ½ dl olivenolie
  • salt og sort peber
  • 50 g grønkål
  • 100 g tørrede tranebær

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Dup stegen med et rent viskestykke.

  • 2.
    Snit sværene efter, og kom fint salt imellem sværene.

  • 3.
    Skær kartofler i både, og skær rødbeder og gulerødder i mindre stykker.

  • 4.
    Kom alle 3 ingredienser i en bradepande sammen med timian, olivenolie, salt og peber.

  • 5.
    Stil flæskestegen på rodfrugterne, og forsøg at få den til at stå så lige, som muligt.

  • 6.
    Steg det hele i almindelig ovn ved 200°C, eller intervalgrill retten ved 190°C i 60 minutter.

  • 7.
    Giv flæskestegen lidt grill til slut, hvis sværene ikke er er helt sprøde.

  • 8.
    Tag stegen ud af ovnen, stil den på et skærebræt og lade den hvile i 15 minutter inden udskæring.

  • 9.
    Giv rodfrugterne yderligere 10 minutter i ovnen.

  • 10.
    Hak grønkål groft imens.

  • 11.
    Lige inden servering vendes grofthakket grønkål og tranebær i rodfrugtsblandingen.

  • 12.
    Skær skiver af flæskestegen, og servér på toppen af rodfrugterne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16903 kj / 4040 kcal
Næringsindhold pr. 100g
648 kj / 155 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 22.1 %8.4 g
Kulhydrat: 26.9 %10.3 g
Fedt: 51 %8.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;