HjemOpskrifterFlæskesteg på grill

Flæskesteg på grill

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • laurbærblad
  • 1 kg svinekam med svær uden ben
  • groft salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gå sværen efter og sørg for den er skåret jævnt igennem ned til fedtet over hele stegen.

  • 2.
    Gnid sværen godt med rigeligt groft salt, så det kommer godt ned mellem sværene.

  • 3.
    Kom laurbærbladene ind i mellem sværen.

  • 4.
    Tænd op i grillen med masser af kul i begge side (indirekte) og sørg for at grillen og risten er godt varme.

  • 5.
    Sæt en foliebakke ned mellem kulsektionerne til at opsamle fedtdryp og placer stegen midt på risten over drypbakken med sværen opad.

  • 6.
    Sæt låget på og steg den i ca. 1½ time til sværen er god og sprød.

  • 7.
    Lad flæskestegen stå utildækket og trække i 15 minutter før den skæres ud.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10052 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1005 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 32.6 %19.3 g
Kulhydrat: 0 %0.0 g
Fedt: 67.4 %18.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;