Flæskesteg på grill

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Flæskesteg på grill
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg svinekam med svær uden ben.
Laurbærblade.
Groft salt og peber.

Sådan gør du

Gå sværen efter og sørg for den er skåret jævnt igennem ned til fedtet over hele stegen. Gnid sværen godt med rigeligt groft salt, så det kommer godt ned mellem sværene.
Kom laurbærbladene ind i mellem sværen. Tænd op i grillen med masser af kul i begge side (indirekte) og sørg for at grillen og risten er godt varme. Sæt en foliebakke ned mellem kulsektionerne til at opsamle fedtdryp og placer stegen midt på risten over drypbakken med sværen opad. Sæt låget på og steg den i ca. 1½ time til sværen er god og sprød. Lad flæskestegen stå utildækket og trække i 15 minutter før den skæres ud.

Energi pr. person: 2526 Kj/  601 kcal. 
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 19,2 g.
Kulhydrat: 0,2 g.
Fedt: 18,1 g.