HjemOpskrifterFlæskesteg i fad med chili og forårsgrønt

Flæskesteg i fad med chili og forårsgrønt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 tsk fint salt
  • 1 kg flæskesteg med svær uden ben
grønt
  • 700 g kartofler
  • 3 friske chilier
  • 1 bundt grøn asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • 6 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 4 stilke timianblade
tilbehør
  • olivenolie
  • frisk chili
  • pynt: krydderurt fx timian og persille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Klargør flæskesteg, og tjek om sværene er ridset.

  • 2.
    Kom salt imellem sværene, og læg den i et ovnfast fad.

  • 3.
    Den skal helst stå helt lige i fadet.

  • 4.
    Indstil ovnen på intervalstegning ved 190°C, og steg flæskestegen i 75 minutter.

  • 5.
    Klargør imens grøntsagerne.

  • 6.
    Skær kartofler i halve, chili i skiver og grønne asparges i mindre stykker.

  • 7.
    Skyl og skær forårsløg i skrå skiver.

  • 8.
    Tag flæskestegen ud af ovnen efter de første 40 minutter, og kom grøntsagerne i bradepanden sammen med hvidløg, olivenolie, salt og timian.

  • 9.
    Læg flæskestegen tilbage i fadet med kartofler og grønt.

  • 10.
    Giv steg og grønt 35 minutter i ovnen.

  • 11.
    Giv stegen yderligere 10 minutter, hvis sværene ikke er helt sprøde.

  • 12.
    Er sværene stadig ikke sprøde, så giv dem lidt grill til sidst under opsyn.

  • 13.
    Anret skiver af flæskesteg i fadet med grønt, og drys med friske krydderurter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14383 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
632 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 25.5 %9.5 g
Kulhydrat: 16.9 %6.3 g
Fedt: 57.6 %9.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;