Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Flæskesteg i fad med chili og forårsgrønt

Bedømmelse (5)
90-120 min
4 personer

Ingredienser

1 kg flæskesteg med svær uden ben

2 tsk fint salt


Grønt:

700 g kartofler

3 chili

1 bdt grønne asparges

1 bdt forårsløg

6 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

1 tsk salt

4 stængler frisk timian


Tilbehør:

Skål med olivenolie og chili


Pynt:

Krydderurter, fx timian og persille

Om råvarerne

Klargør flæskesteg, og tjek om sværene er ridset. Kom salt imellem sværene, og læg den i et ovnfast fad. Den skal helst stå helt lige i fadet. Indstil ovnen på intervalstegning ved 190°C, og steg flæskestegen i 75 minutter. Klargør imens grøntsagerne. Skær kartofler i halve, chili i skiver og grønne asparges i mindre stykker. Skyl og skær forårsløg i skrå skiver. Tag flæskestegen ud af ovnen efter de første 40 minutter, og kom grøntsagerne i bradepanden sammen med hvidløg, olivenolie, salt og timian. Læg flæskestegen tilbage i fadet med kartofler og grønt. Giv steg og grønt 35 minutter i ovnen. Giv stegen yderligere 10 minutter, hvis sværene ikke er helt sprøde. Er sværene stadig ikke sprøde, så giv dem lidt grill til sidst under opsyn. Anret skiver af flæskesteg i fadet med grønt, og drys med friske krydderurter.

 

Energi pr. person: 4080 kJ / 971 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g
Fedt: 12,0 g
Kulhydrat: 6,5 g

Flæskesteg i fad med chili og forårsgrønt

Klargør flæskesteg, og tjek om sværene er ridset. Kom salt imellem sværene, og læg den i et ovnfast fad. Den skal helst stå helt lige i fadet. Indstil ovnen på intervalstegning ved 190°C, og steg flæskestegen i 75 minutter. Klargør imens grøntsagerne. Skær kartofler i halve, chili i skiver og grønne asparges i mindre stykker. Skyl og skær forårsløg i skrå skiver. Tag flæskestegen ud af ovnen efter de første 40 minutter, og kom grøntsagerne i bradepanden sammen med hvidløg, olivenolie, salt og timian. Læg flæskestegen tilbage i fadet med kartofler og grønt. Giv steg og grønt 35 minutter i ovnen. Giv stegen yderligere 10 minutter, hvis sværene ikke er helt sprøde. Er sværene stadig ikke sprøde, så giv dem lidt grill til sidst under opsyn. Anret skiver af flæskesteg i fadet med grønt, og drys med friske krydderurter.

 

Energi pr. person: 4080 kJ / 971 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g
Fedt: 12,0 g
Kulhydrat: 6,5 g