Flået rødspætte med urtepanering og lun kartoffelsalat med ærter

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Flået rødspætte med urtepanering og lun kartoffelsalat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

750 g små kartofler

2 skalotteløg

25 g smør

200 g ærter - frosne eller friske

4 spsk. hvidvinseddike

2 spsk. hakket dild

Salt og sort peber

4 små flåede rødspætter

1½ dl hvedemel

2 æg

1 spsk. dijonsennep

2 dl rasp

2 spsk. hakket persille

2 spsk. klippet purløg

2 spsk. hakket basilikum
2 spsk. smør og 2 spsk. vindruekerneolie til stegning

Tilbehør: 1 citron i både

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og kog dem, så de er møre men faste, i saltet vand, 15-20 min. Sigt vandet fra og lad kartoflerne dampe af i en sigte. Hak imens skalotteløg fint og smelt smørret i en stor pande. Kom løg på og steg ved middel varme i et par minutter, til løgene bliver klare. Kom ærter og eddike i sammen med kartoflerne. Varm det igennem og smag til med salt og peber. Vend dild i til sidst. Til fisken blandes æg med sennep. Bland raspen med persille, purløg og basilikum. Vend fisken først i mel, derefter æg og til sidst i krydderraspen. Steg fisken i en blanding af smør og olie ved middel varme i ca. 6 min. pr. side.

 

Energi pr. person: 2577KJ/616Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9 g.
Kulhydrat: 10,5 g.
Fedt: 3 g.