HjemOpskrifterFlået rødspætte med urtepanering og lun kartoffelsalat med ærter

Flået rødspætte med urtepanering og lun kartoffelsalat med ærter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 skalotteløg
  • 750 g små kartofler
  • 25 g smør
  • 200 g ærter
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk hakket frisk dild
  • salt og sort peber
  • 4 små flåede rødspætter
  • 1.5 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 dl rasp
  • 2 spsk hakket kruspersille
  • 2 spsk klippet purløg
  • 2 spsk hakket frisk basilikum
  • 2 g smør til stegning
  • 2 spsk vindruekerneolie til stegning
    Tilbehør:
    • 1 citron (usprøjtet) i både

    Sådan gør du

    • 1.
      Skræl kartoflerne og kog dem, så de er møre men faste, i saltet vand, 15-20 min.

    • 2.
      Sigt vandet fra og lad kartoflerne dampe af i en sigte.

    • 3.
      Hak imens skalotteløg fint og smelt smørret i en stor pande.

    • 4.
      Kom løg på og steg ved middel varme i et par minutter, til løgene bliver klare.

    • 5.
      Kom ærter og eddike i sammen med kartoflerne.

    • 6.
      Varm det igennem og smag til med salt og peber.

    • 7.
      Vend dild i til sidst.

    • 8.
      Til fisken blandes æg med sennep.

    • 9.
      Bland raspen med persille, purløg og basilikum.

    • 10.
      Vend fisken først i mel, derefter æg og til sidst i krydderraspen.

    • 11.
      Steg fisken i en blanding af smør og olie ved middel varme i ca. 6 min. pr. side.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    13220 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    509 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.5 g
    Protein: 31.1 %9.3 g
    Kulhydrat: 36.9 %11.1 g
    Fedt: 32 %4.4 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;