Fiskegryde med tomat, torsk og bagt fennikel

0-30 min

Ingredienser

1 fennikel
2 spsk olivenolie
2 kviste rosmarin
Salt og peber
1 løg
400 g gulerødder
1 rød eller gul peberfrugt
1 fed hvidløg
1 glas hvidvin
2 dåser flåede tomater
400 g torskefilet

Polenta:
1¼ l vand
1 tsk groft salt
200 g majsgryn
2 spsk smør

Til polenta koges vandet op i en gryde. Tilsæt salt og hæld majsgryn i mens der røres, så der ikke kommer klumper. Lad polentaen koge i 15-20 minutter. Tilsæt til sidst smør og smag til med salt. Halver fenniklen og skær den i smalle både. Vend med 1 spsk olivenolie, halvdelen af rosmarinbladene og krydr med lidt salt og peber. Spred fenniklen ud i en bradepande og steg i ovnen i 20 minutter ved 200°C.

Skær løg i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver. Skær peberfrugt i strimler eller grove tern. Varm 1 spsk olie i en gryde og steg løg, gulerødder og peberfrugt i et par minutter. Tilsæt hvidløg i tynde skiver og steg i 1 minut. Kom vinen ved og tilsæt resten af rosmarinen, salt og peber. Kom flåede tomater i og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Skær torsken i grove stykker og kom i gryden. Lad fisken simre med i 5 minutter. Server med bagt fennikel og polenta.

 

Energi pr. person: 2420 kJ / 578 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,6 g
Fedt: 1,9 g
Kulhydrat: 9,1 g

Fiskegryde med tomat, torsk og bagt fennikel

Til polenta koges vandet op i en gryde. Tilsæt salt og hæld majsgryn i mens der røres, så der ikke kommer klumper. Lad polentaen koge i 15-20 minutter. Tilsæt til sidst smør og smag til med salt. Halver fenniklen og skær den i smalle både. Vend med 1 spsk olivenolie, halvdelen af rosmarinbladene og krydr med lidt salt og peber. Spred fenniklen ud i en bradepande og steg i ovnen i 20 minutter ved 200°C.

Skær løg i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver. Skær peberfrugt i strimler eller grove tern. Varm 1 spsk olie i en gryde og steg løg, gulerødder og peberfrugt i et par minutter. Tilsæt hvidløg i tynde skiver og steg i 1 minut. Kom vinen ved og tilsæt resten af rosmarinen, salt og peber. Kom flåede tomater i og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Skær torsken i grove stykker og kom i gryden. Lad fisken simre med i 5 minutter. Server med bagt fennikel og polenta.

 

Energi pr. person: 2420 kJ / 578 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,6 g
Fedt: 1,9 g
Kulhydrat: 9,1 g