HjemOpskrifterFiskegryde med tomat, torsk og bagt fennikel

Fiskegryde med tomat, torsk og bagt fennikel

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fennikel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 friske rosmarinkviste
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 zittauerløg
  • 400 g gulerødder
  • 1 rød peberfrugt eller gul peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 glas hvidvin
  • 2 dåser flåede tomater
  • 400 g torskefilet
Polenta
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk smør
  • 4 dl majsmel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til polenta koges vandet op i en gryde. Tilsæt salt og hæld majsgryn i mens der røres, så der ikke kommer klumper.

  • 2.
    Lad polentaen koge i 15-20 minutter.

  • 3.
    Tilsæt til sidst smør og smag til med salt.

  • 4.
    Halver fenniklen og skær den i smalle både.

  • 5.
    Vend med 1 spsk olivenolie, halvdelen af rosmarinbladene og krydr med lidt salt og peber.

  • 6.
    Spred fenniklen ud i en bradepande og steg i ovnen i 20 minutter ved 200°C.

  • 7.
    Skær løg i strimler.

  • 8.
    Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver.

  • 9.
    Skær peberfrugt i strimler eller grove tern.

  • 10.
    Varm 1 spsk olie i en gryde og steg løg, gulerødder og peberfrugt i et par minutter.

  • 11.
    Tilsæt hvidløg i tynde skiver og steg i 1 minut.

  • 12.
    Kom vinen ved og tilsæt resten af rosmarinen, salt og peber.

  • 13.
    Kom flåede tomater i og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.

  • 14.
    Skær torsken i grove stykker og kom i gryden. Lad fisken simre med i 5 minutter.

  • 15.
    Server med bagt fennikel og polenta.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8602 kj / 2056 kcal
Næringsindhold pr. 100g
248 kj / 59 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 21.8 %3.2 g
Kulhydrat: 47.3 %6.9 g
Fedt: 28.6 %1.9 g
Alkohol: 2.3 %0.2 g
;