4 personer
300 g kartoffel – gerne en bagekartoffel eller anden melet sort
150 g laksefilet
100 g rejer
1 tsk. smør til formene
1 håndfuld dild
1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
3 dl mælk
1 knsp. revet muskat
Salt og hvid peber
50 g revet ost, gerne cheddar eller gruyère
Skræl kartoflen, og skær den i tern på ca. 1 cm. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 min. Sigt vandet fra. Skær laks i tern, og kom både laks, kartofler og rejer i fire smurte ramekiner. Kom grofthakket dild over. Smelt 1 spsk. smør i en gryde, og kom melet i. Rør det sammen, og tilsæt mælk, mens der piskes, for at undgå klumper. Smag til med muskat, salt og hvid peber. Lad saucen koge op, så den tykner. Kog et par minutter, og sluk så for varmen. Tilsæt revet ost, og lad det smelte i saucen. Hæld saucen over fisk og kartofler. Bag gratinerne i 12-15 min. ved 200°. Servér dem varme, evt. med en salat til. Tip: Gratinerne kan laves klar til ovnen, og så gemmes på køl op til en dag, inden de skal bages.
Energi pr. person: 1192KJ/285Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,5 g.
Kulhydrat: 7,5 g.
Fedt: 6,1 g.