HjemOpskrifterFiskegratin med laks, kartoffel og rejer

Fiskegratin med laks, kartoffel og rejer

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g laksefileter
  • 300 g kartofler - gerne en bagekartoffel eller anden melet sort
  • 100 g rejer
  • 1 tsk smør til formene
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 tsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 0.25 tsk revet muskatnød
  • salt & friskkværnet hvid peber
  • 50 g revet cheddarost, 22%

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartoflen, og skær den i tern på ca. 1 cm.

  • 2.
    Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 min.

  • 3.
    Sigt vandet fra.

  • 4.
    Skær laks i tern, og kom både laks, kartofler og rejer i fire smurte ramekiner.

  • 5.
    Kom grofthakket dild over.

  • 6.
    Smelt 1 spsk. smør i en gryde, og kom melet i.

  • 7.
    Rør det sammen, og tilsæt mælk, mens der piskes, for at undgå klumper.

  • 8.
    Smag til med muskat, salt og hvid peber.

  • 9.
    Lad saucen koge op, så den tykner.

  • 10.
    Kog et par minutter, og sluk så for varmen.

  • 11.
    Tilsæt revet ost, og lad det smelte i saucen.

  • 12.
    Hæld saucen over fisk og kartofler.

  • 13.
    Bag gratinerne i 12-15 min. ved 200°.

  • 14.
    Servér dem varme, evt. med en salat til.

  • 15.
    Tip: Gratinerne kan laves klar til ovnen, og så gemmes på køl op til en dag, inden de skal bages.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4652 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
487 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 28.2 %8.1 g
Kulhydrat: 27.1 %7.7 g
Fedt: 44.7 %5.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;