4 personer
2 flåede rødspætter
2 porrer
1 løg
1½ l vand
1 tsk hvide peberkorn
150 g røget hellefisk
200 g kartofler
1 spsk smør
2 dl piskefløde
1 spsk frisk timian
Få fiskemanden til at filetere fiskene og få benene med. Rens porrerne og skær den mørkegrønne del i skiver. Gem den lyse del. Skær løget i både. Kom fiskebenene i en gryde sammen med de grønne porreskiver og løget. Hæld vand over og kom peberkorn i. Kog det op og skum fonden for urenheder. Lad fonden simre i 20 min. og sigt så fiskeben og grøntsager fra, så du har en klar fond.
Skær hellefisk i tern og del rødspættefileterne i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skær den hvide del af porrerne i skiver. Smelt smørret i en gryde og kom porrer og kartoffeltern i. Hæld fiskefonden ved og lad det simre under låg i 20 min. til kartoflerne er møre. Tilsæt hellefisk, fløde, rødspætte og timian og lad suppen simre i 6-7 min mere. Smag til med salt.
Energi pr. person: 1819KJ/436Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 8,2 g.
Kulhydrat: 5,8 g.
Fedt: 8,4 g.