HjemOpskrifterFiskechowder af rødspætte med røget hellefisk og kartofler

Fiskechowder af rødspætte med røget hellefisk og kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 porrer
  • 2 flåede rødspætter
  • 1 løg
  • 1.5 liter vand
  • 1 tsk hvid peberkorn
  • 150 g røgede hellefisk
  • 200 g kartofler
  • 1 spsk smør
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 spsk frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Få fiskemanden til at filetere fiskene og få benene med.

  • 2.
    Rens porrerne og skær den mørkegrønne del i skiver.

  • 3.
    Gem den lyse del.

  • 4.
    Skær løget i både.

  • 5.
    Kom fiskebenene i en gryde sammen med de grønne porreskiver og løget.

  • 6.
    Hæld vand over og kom peberkorn i.

  • 7.
    Kog det op og skum fonden for urenheder.

  • 8.
    Lad fonden simre i 20 min. og sigt så fiskeben og grøntsager fra, så du har en klar fond.

  • 9.
    Skær hellefisk i tern og del rødspættefileterne i mindre stykker.

  • 10.
    Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.

  • 11.
    Skær den hvide del af porrerne i skiver.

  • 12.
    Smelt smørret i en gryde og kom porrer og kartoffeltern i.

  • 13.
    Hæld fiskefonden ved og lad det simre under låg i 20 min. til kartoflerne er møre.

  • 14.
    Tilsæt hellefisk, fløde, rødspætte og timian og lad suppen simre i 6-7 min mere.

  • 15.
    Smag til med salt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7689 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
256 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 28.3 %4.3 g
Kulhydrat: 13.5 %2.0 g
Fedt: 58.2 %4.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;