Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Fiskechowder af rødspætte med røget hellefisk og kartofler

Ingen bedømmelser endnu
30-60 min
4 personer

Ingredienser

2 flåede rødspætter

2 porrer

1 løg

1½ l vand

1 tsk hvide peberkorn

150 g røget hellefisk

200 g kartofler

1 spsk smør

2 dl piskefløde

1 spsk frisk timian

Om råvarerne

Få fiskemanden til at filetere fiskene og få benene med. Rens porrerne og skær den mørkegrønne del i skiver. Gem den lyse del. Skær løget i både. Kom fiskebenene i en gryde sammen med de grønne porreskiver og løget. Hæld vand over og kom peberkorn i. Kog det op og skum fonden for urenheder. Lad fonden simre i 20 min. og sigt så fiskeben og grøntsager fra, så du har en klar fond.

Skær hellefisk i tern og del rødspættefileterne i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skær den hvide del af porrerne i skiver. Smelt smørret i en gryde og kom porrer og kartoffeltern i. Hæld fiskefonden ved og lad det simre under låg i 20 min. til kartoflerne er møre. Tilsæt hellefisk, fløde, rødspætte og timian og lad suppen simre i 6-7 min mere. Smag til med salt.

 

Energi pr. person: 1819KJ/436Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 8,2 g.
Kulhydrat: 5,8 g.
Fedt: 8,4 g.

Fiskechowder

Få fiskemanden til at filetere fiskene og få benene med. Rens porrerne og skær den mørkegrønne del i skiver. Gem den lyse del. Skær løget i både. Kom fiskebenene i en gryde sammen med de grønne porreskiver og løget. Hæld vand over og kom peberkorn i. Kog det op og skum fonden for urenheder. Lad fonden simre i 20 min. og sigt så fiskeben og grøntsager fra, så du har en klar fond.

Skær hellefisk i tern og del rødspættefileterne i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skær den hvide del af porrerne i skiver. Smelt smørret i en gryde og kom porrer og kartoffeltern i. Hæld fiskefonden ved og lad det simre under låg i 20 min. til kartoflerne er møre. Tilsæt hellefisk, fløde, rødspætte og timian og lad suppen simre i 6-7 min mere. Smag til med salt.

 

Energi pr. person: 1819KJ/436Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 8,2 g.
Kulhydrat: 5,8 g.
Fedt: 8,4 g.