4 personer
500 g torskefilet
2 æg
salt og hvid peber
150 g hvedemel
100 g rasp
25 g smør
2 spsk. solsikkeolie
Avocadodip
2 avocado
75 g græsk yoghurt 10 %
1 spsk. citronsaft
salt og sort peber
1 håndfuld basilikum
Tilbehør: citronbåde og f.eks. pomfritter eller brød
Skær fisken i aflange stykker. Pisk æggene sammen, og krydr med salt og peber. Kom mel og rasp i hver sin dybe tallerken. Dyp hvert stykke fisk i mel, og ryst overskydende mel af. Dyp så i æg, og vend til sidst i rasp. Læg alle fiskestykkerne til side på et skærebræt, til de er klar. Steg dem i en pande med smør og olie, ca. 2-3 min. pr. side. Blend avocado sammen med græsk yoghurt, citronsaft, salt og peber og basilikum, og server som dip til.
Energi pr. person: 2280KJ/545Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g.
Kulhydrat: 12,7 g.
Fedt: 8,9 g