HjemOpskrifterFishfingers med avocadodip

Fishfingers med avocadodip

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 æg
  • 500 g torskefilet
  • salt og friskkværnet hvid peber
  • 150 g hvedemel
  • 100 g rasp
  • 25 g smør
  • 2 spsk solsikkeolie
avocadodip:
  • 2 avocadoer
  • 75 g greek yoghurt
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og sort peber
  • 1 dl frisk basilikum
tilbehør:
  • citroner (usprøjtede) skåret i både og f.eks. pomfritter eller brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær fisken i aflange stykker.

  • 2.
    Pisk æggene sammen, og krydr med salt og peber.

  • 3.
    Kom mel og rasp i hver sin dybe tallerken.

  • 4.
    Dyp hvert stykke fisk i mel, og ryst overskydende mel af.

  • 5.
    Dyp så i æg, og vend til sidst i rasp.

  • 6.
    Læg alle fiskestykkerne til side på et skærebræt, til de er klar.

  • 7.
    Steg dem i en pande med smør og olie, ca. 2-3 min. pr. side.

  • 8.
    Blend avocado sammen med græsk yoghurt, citronsaft, salt og peber og basilikum, og server som dip til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9562 kj / 2285 kcal
Næringsindhold pr. 100g
761 kj / 182 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 24.4 %10.9 g
Kulhydrat: 35.1 %15.7 g
Fedt: 40.5 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;