Fish n chips med øldej

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Fish n chips med øldej
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Fritter:

1½ kg bagekartofler

2 l fritureolie

Salt

 

Tartardip:

2 dl creme fraiche 9%

2 spsk kapers

1 drueagurk

2 spsk hakket dild

salt og peber

½ tsk revet citronskal

 

Fisk:

200 g hvedemel + 75 g

33 cl øl

¼ tsk cayennepeber

½ tsk fint salt

400 g filet af hvid fisk, fx torsk eller kuller

Sådan gør du

Skrub kartoflerne og skær dem i smalle stænger. Lad kartoflerne trække i koldt vand i ½ time. Hæld vandet fra og forkog kartoflerne i frisk vand i 15 min. Sigt vandet fra og bred kartoflerne ud på et rent viskestykke. Lad dem tørre i 1 time. Varm olien op til 200°C i en gryde og friter kartoflerne i 5 min. Gør det ad flere omgange, så der ikke er for mange kartofler i gryden ad gangen. Lige inden servering friteres kartoflerne sidste gang ved 200°C. Vend fritterne med salt og hold dem varme i ovnen. Til tartardip blandes creme fraiche med grofthakkede kapers og drueagurk, dild samt lidt salt, peber og citronskal. 
Rør 200 g mel sammen med øl, cayennepeber og salt. Kom resten af melet i en skål. Skær fisken i aflange, tykke stykker og vend dem først i mel, derefter i dejen. Kom fisken direkte i frituren og fritér i 4-5 min til dejen er gylden og sprød. Spis med det samme sammen fritter og tartardip.

 

Energi pr. person: 4826KJ/1153Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8 g.

Kulhydrat: 30,4 g.

Fedt: 11,6 g.