4 personer
Fritter:
1½ kg bagekartofler
2 l fritureolie
Salt
Tartardip:
2 dl creme fraiche 9%
2 spsk kapers
1 drueagurk
2 spsk hakket dild
salt og peber
½ tsk revet citronskal
Fisk:
200 g hvedemel + 75 g
33 cl øl
¼ tsk cayennepeber
½ tsk fint salt
400 g filet af hvid fisk, fx torsk eller kuller
Skrub kartoflerne og skær dem i smalle stænger. Lad kartoflerne trække i koldt vand i ½ time. Hæld vandet fra og forkog kartoflerne i frisk vand i 15 min. Sigt vandet fra og bred kartoflerne ud på et rent viskestykke. Lad dem tørre i 1 time. Varm olien op til 200°C i en gryde og friter kartoflerne i 5 min. Gør det ad flere omgange, så der ikke er for mange kartofler i gryden ad gangen. Lige inden servering friteres kartoflerne sidste gang ved 200°C. Vend fritterne med salt og hold dem varme i ovnen. Til tartardip blandes creme fraiche med grofthakkede kapers og drueagurk, dild samt lidt salt, peber og citronskal.
Rør 200 g mel sammen med øl, cayennepeber og salt. Kom resten af melet i en skål. Skær fisken i aflange, tykke stykker og vend dem først i mel, derefter i dejen. Kom fisken direkte i frituren og fritér i 4-5 min til dejen er gylden og sprød. Spis med det samme sammen fritter og tartardip.
Energi pr. person: 4826KJ/1153Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8 g.
Kulhydrat: 30,4 g.
Fedt: 11,6 g.