HjemOpskrifterFish n chips med øldej

Fish n chips med øldej

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 liter fritureolie
  • 1.5 kg bagekartofler
Tartardip
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9%
  • 2 spsk kapers
  • 1 syltet drueagurk
  • 2 spsk hakket frisk dild
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 0.5 tsk citronskal (usprøjtet)
Fisk
  • 275 g hvedemel
  • 33 cl øl
  • 0.25 tsk cayennepeber
  • 0.5 tsk fint salt
  • 400 g torsk eller anden hvid fisk

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne og skær dem i smalle stænger.

  • 2.
    Lad kartoflerne trække i koldt vand i ½ time.

  • 3.
    Hæld vandet fra og forkog kartoflerne i frisk vand i 15 min.

  • 4.
    Sigt vandet fra og bred kartoflerne ud på et rent viskestykke. Lad dem tørre i 1 time.

  • 5.
    Varm olien op til 200°C i en gryde og friter kartoflerne i 5 min. Gør det ad flere omgange, så der ikke er for mange kartofler i gryden ad gangen.

  • 6.
    Lige inden servering friteres kartoflerne sidste gang ved 200°C.

  • 7.
    Vend fritterne med salt og hold dem varme i ovnen.

  • 8.
    Til tartardip blandes creme fraiche med grofthakkede kapers og drueagurk, dild samt lidt salt, peber og citronskal.

  • 9.
    Rør 200 g mel sammen med øl, cayennepeber og salt.

  • 10.
    Kom resten af melet i en skål.

  • 11.
    Skær fisken i aflange, tykke stykker og vend dem først i mel, derefter i dejen.

  • 12.
    Kom fisken direkte i frituren og fritér i 4-5 min til dejen er gylden og sprød.

  • 13.
    Spis med det samme sammen med fritter og tartardip.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
77572 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1836 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 2.9 %3.1 g
Kulhydrat: 10 %10.8 g
Fedt: 87.1 %43.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;