Figenkompot med cognac og rosmarin

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Figenkompot med cognac og rosmarin
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

250 g tørrede figner

75 g rørsukker

2 tsk. hakket frisk rosmarin

2 kanelstænger

1 tsk. nelliker

2 spsk. balsamico eddike

2 dl vand

½ dl cognac

Sådan gør du

Skær fignerne i halve eller kvarte, afhængig af størrelse, og kom i en gryde med rørsukker, rosmarin, kanel, nellike, balsamico, vand og cognac. Lad det simre i 20 min. til væden er kogt ind og fignerne er bløde.

Tilsæt cognac og lad det koge videre et par minutter. Sluk for varmen og lad fignerne køle af. Smager skønt sammen med ost.

 

Energi pr. person: 834KJ/199Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g.
Kulhydrat: 37,1 g.
Fedt: 0,4 g.