HjemOpskrifterFigenkompot med cognac og rosmarin

Figenkompot med cognac og rosmarin

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 250 g tørrede figner
  • 75 g rørsukker
  • 2 tsk hakket frisk rosmarin
  • 2 kanelstænger
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike
  • 2 dl vand
  • ½ dl cognac

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær fignerne i halve eller kvarte, afhængig af størrelse, og kom i en gryde med rørsukker, rosmarin, kanel, nellike, balsamico, vand og cognac.

  • 2.
    Lad det simre i 20 min. til væden er kogt ind og fignerne er bløde.

  • 3.
    Tilsæt cognac og lad det koge videre et par minutter.

  • 4.
    Sluk for varmen og lad fignerne køle af.

  • 5.
    Smager skønt sammen med ost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4366 kj / 1044 kcal
Næringsindhold pr. 100g
712 kj / 170 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.2 g
Protein: 3.6 %1.5 g
Kulhydrat: 83.4 %34.9 g
Fedt: 2 %0.4 g
Alkohol: 11 %2.6 g
;