Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Fermenteret peberfrugt-relish
Fermenteret peberfrugt-relish
Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2.5 tsk salt
3 dl vand
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
250 g cherrytomater
1 rød chilipeber
1 fed hvidløg
SÅDAN GØR DU
1.
Kog vand og salt sammen og afkøl det til stuetemperatur.
2.
Hak peberfrugter, tomater, chili og hvidløg fint og kom i et sylteglas.
3.
Hæld saltvand over og læg et låg løst over eller et klæde.
4.
Lad relishen syrne et mørk sted ved stuetemperatur i 5 dage.
5.
Kom tætsluttende låg på og sæt på køl.
6.
NB! Husk altid at grøntsagerne skal være helt dækket af lagen, da fermenteringsprocessen kun virker uden ilt.
7.
Brug en lille tallerken, syltesten eller en lille pose med vand, hvor luften er suget ud til at presse grøntsagerne ned under væden i glasset.
8.
Under syrningsprocessen udvikles CO2, så luften skal kunne komme ud af sylteglasset eller krukken, ellers skabes der overtryk.
9.
Relishen syrner af sig selv, mens den står fx på bordet.
10.
Des mere varme, des hurtigere går det, så i en kælder sker syrningen langsommere.
11.
Når du har opnået den ønskede syrningsgrad, sættes tætsluttende låg på, og glasset opbevares på køl i op til et par måneder.
Grøntsager
Klima Kærlig opskrift
Tilbehør
Syltning og fermetering
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
576 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
54 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
15.5 %
0.5 g
Kulhydrat:
78.4 %
2.5 g
Fedt:
6.1 %
0.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;