Fermenteret peberfrugt-relish

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2½ tsk salt
3 dl vand
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
250 g cherrytomater
1 rød chili
1 fed hvidløg

Sådan gør du

Kog vand og salt sammen og afkøl det til stuetemperatur. Hak peberfrugter, tomater, chili og hvidløg fint og kom i et sylteglas. Hæld saltvand over og læg et låg løst over eller et klæde. Lad relishen syrne et mørk sted ved stuetemperatur i 5 dage. Kom tætsluttende låg på og sæt på køl.

NB! Husk altid at grøntsagerne skal være helt dækket af lagen, da fermenteringsprocessen kun virker uden ilt. Brug en lille tallerken, syltesten eller en lille pose med vand, hvor luften er suget ud til at presse grøntsagerne ned under væden i glasset.
Under syrningsprocessen udvikles CO2, så luften skal kunne komme ud af sylteglasset eller krukken, ellers skabes der overtryk.
Relishen syrner af sig selv, mens den står fx på bordet. Des mere varme, des hurtigere går det, så i en kælder sker syrningen langsommere. Når du har opnået den ønskede syrningsgrad, sættes tætsluttende låg på, og glasset opbevares på køl i op til et par måneder.

Energi pr. person:
82 kJ (20 kcal)

Næringsindhold pr. 100g:
Protein: 1,3g
Kulhydrat: 7g
Fedt: 0,4g