HjemOpskrifterFermenteret peberfrugt-relish

Fermenteret peberfrugt-relish

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2.5 tsk salt
  • 3 dl vand
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 250 g cherrytomater
  • 1 rød chilipeber
  • 1 fed hvidløg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog vand og salt sammen og afkøl det til stuetemperatur.

  • 2.
    Hak peberfrugter, tomater, chili og hvidløg fint og kom i et sylteglas.

  • 3.
    Hæld saltvand over og læg et låg løst over eller et klæde.

  • 4.
    Lad relishen syrne et mørk sted ved stuetemperatur i 5 dage.

  • 5.
    Kom tætsluttende låg på og sæt på køl.

  • 6.
    NB! Husk altid at grøntsagerne skal være helt dækket af lagen, da fermenteringsprocessen kun virker uden ilt.

  • 7.
    Brug en lille tallerken, syltesten eller en lille pose med vand, hvor luften er suget ud til at presse grøntsagerne ned under væden i glasset.

  • 8.
    Under syrningsprocessen udvikles CO2, så luften skal kunne komme ud af sylteglasset eller krukken, ellers skabes der overtryk.

  • 9.
    Relishen syrner af sig selv, mens den står fx på bordet.

  • 10.
    Des mere varme, des hurtigere går det, så i en kælder sker syrningen langsommere.

  • 11.
    Når du har opnået den ønskede syrningsgrad, sættes tætsluttende låg på, og glasset opbevares på køl i op til et par måneder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
576 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
54 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 15.5 %0.5 g
Kulhydrat: 78.4 %2.5 g
Fedt: 6.1 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;