HjemOpskrifterFermenteret agurkesalat med fennikel og dild

Fermenteret agurkesalat med fennikel og dild

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk groft salt
  • 0.5 liter vand
  • 1.5 agurker
  • 0.5 fennikel
  • 1 potte frisk dild
  • 2 tsk sennepsfrø

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog salt sammen med vand og lad det køle ned til stuetemperatur.

  • 2.
    Skær agurk og fennikel i tynde skiver og kom i et sylteglas sammen med plukket fennikel og sennepsfrø.

  • 3.
    Hæld saltvandet over og læg låg løst over eller et rent klæde.

  • 4.
    Lad agurkerne stå og syrne et mørkt sted ved stuetemperatur i 5 dage.

  • 5.
    Kom tætsluttende låg på og sæt på køl.

  • 6.
    NB! Agurkesalaten skal være dækket helt af lagen, da fermenteringen kun virker uden ilt.

  • 7.
    Brug en lille pose med vand, hvor luften er suget ud, en syltesten eller en lille tallerken til at holde agurkesalaten under væden i krukken eller glasset.

  • 8.
    Under fermenteringsprocessen udvikles CO2, derfor skal luften kunne komme ud af krukken eller sylteglasset, da der ellers dannes overtryk.

  • 9.
    Agurkesalaten fermenterer af sig selv, mens den fx står på køkkenbordet.

  • 10.
    Jo mere varme agurkesalaten får, jo hurtigere går syrningsprocessen, derfor vil syrningen ske langsommere i en kælder.

  • 11.
    Når du har opnået den ønskede syrningsgrad og smag, kommes tætsluttende låg på.

  • 12.
    Agurkesalaten opbevares på køl og kan holde sig et par måneder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
527 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
47 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 31.1 %0.9 g
Kulhydrat: 46.6 %1.3 g
Fedt: 22.3 %0.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;