Fermenteret agurkesalat med fennikel og dild

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 spsk groft havsalt
½ l vand
1½ agurk
½ fennikel
1 potte dild
2 tsk sennepsfrø

Sådan gør du

Kog salt sammen med vand og lad det køle ned til stuetemperatur. Skær agurk og fennikel i tynde skiver og kom i et sylteglas sammen med plukket fennikel og sennepsfrø. Hæld saltvandet over og læg låg løst over eller et rent klæde. Lad agurkerne stå og syrne et mørkt sted ved stuetemperatur i 5 dage. Kom tætsluttende låg på og sæt på køl.

NB! Agurkesalaten skal være dækket helt af lagen, da fermenteringen kun virker uden ilt. Brug en lille pose med vand, hvor luften er suget ud, en syltesten eller en lille tallerken til at holde agurkesalaten under væden i krukken eller glasset.
Under fermenteringsprocessen udvikles CO2, derfor skal luften kunne komme ud af krukken eller sylteglasset, da der ellers dannes overtryk.
Agurkesalaten fermenterer af sig selv, mens den fx står på køkkenbordet. Jo mere varme agurkesalaten får, jo hurtigere går syrningsprocessen, derfor vil syrningen ske langsommere i en kælder. Når du har opnået den ønskede syrningsgrad og smag, kommes tætsluttende låg på. Agurkesalaten opbevares på køl og kan holde sig et par måneder.

Energi pr. person:
32 kJ (7,8 kcal)

Næringsindhold pr. 100g:
Protein: 1,1g
Kulhydrat: 3,4g
Fedt: 0,2g