HjemOpskrifterFastelavnskattekage af vandbakkelse

Fastelavnskattekage af vandbakkelse

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 100 g smør
  • 3 dl vand
  • 1 nip havsalt
  • 180 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 3 æg str. M
glasur:
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk kakaopulver
  • ½ dl vand
pynt:
  • slik
  • lakridsbånd

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom vand og smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter.

  • 2.
    Tilsæt salt, sukker og mel, og rør grundigt, mens der stadig er varme under gryden.

  • 3.
    Fortsæt med at røre i et par minutter, og sluk så for varmen.

  • 4.
    Kom dejen over i en skål, og lad den køle lidt ned.

  • 5.
    Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt mellem hvert æg.

  • 6.
    Fortsæt med at røre, til dejen er helt blank og elastisk.

  • 7.
    Brug en røremaskine, hvis du har en, ellers læg kræfter i.

  • 8.
    Kom dejen i en sprøjtepose med stjerntylle.

  • 9.
    Tegn en fastelavnskat på et stykke bagepapir, og læg det med tegningen nedad, så der ikke kommer blyant på dejen.

  • 10.
    Følg mønsteret, og sprøjt dejen ud på pladen, så katten fyldes ud.

  • 11.
    Husk, at dejen hæver meget under bagning, så det behøver ikke at være helt tæt.

  • 12.
    Bag kagen ved 200°C i ca. 20 min.

  • 13.
    Lad kagen køle af.

  • 14.
    Rør en glasur af flormelis, kakao og vand, og pynt kagen med glasur og slik.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10595 kj / 2532 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1034 kj / 247 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 6.5 %4.0 g
Kulhydrat: 57.6 %35.0 g
Fedt: 35.9 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;