HjemOpskrifterFastelavnskattekage af vandbakkelse

Fastelavnskattekage af vandbakkelse

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 100 g smør
  • 3 dl vand
  • 1 nip havsalt
  • 180 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 3 æg str. M
    glasur:
    • 200 g flormelis
    • 2 spsk kakaopulver
    • 0.5 dl vand
      pynt:
      • slik
      • lakridsbånd

      Sådan gør du

      • 1.
        Kom vand og smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter.

      • 2.
        Tilsæt salt, sukker og mel, og rør grundigt, mens der stadig er varme under gryden.

      • 3.
        Fortsæt med at røre i et par minutter, og sluk så for varmen.

      • 4.
        Kom dejen over i en skål, og lad den køle lidt ned.

      • 5.
        Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt mellem hvert æg.

      • 6.
        Fortsæt med at røre, til dejen er helt blank og elastisk.

      • 7.
        Brug en røremaskine, hvis du har en, ellers læg kræfter i.

      • 8.
        Kom dejen i en sprøjtepose med stjerntylle.

      • 9.
        Tegn en fastelavnskat på et stykke bagepapir, og læg det med tegningen nedad, så der ikke kommer blyant på dejen.

      • 10.
        Følg mønsteret, og sprøjt dejen ud på pladen, så katten fyldes ud.

      • 11.
        Husk, at dejen hæver meget under bagning, så det behøver ikke at være helt tæt.

      • 12.
        Bag kagen ved 200°C i ca. 20 min.

      • 13.
        Lad kagen køle af.

      • 14.
        Rør en glasur af flormelis, kakao og vand, og pynt kagen med glasur og slik.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      10545 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      1029 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.0 g
      Protein: 6.1 %3.7 g
      Kulhydrat: 57.8 %34.9 g
      Fedt: 36.1 %10.0 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;