Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Fastelavnskattekage af vandbakkelse
Fastelavnskattekage af vandbakkelse
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
100 g smør
3 dl vand
1 nip havsalt
180 g hvedemel
25 g sukker
3 æg str. M
glasur:
200 g flormelis
2 spsk kakaopulver
0.5 dl vand
pynt:
slik
lakridsbånd
Sådan gør du
1.
Kom vand og smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter.
2.
Tilsæt salt, sukker og mel, og rør grundigt, mens der stadig er varme under gryden.
3.
Fortsæt med at røre i et par minutter, og sluk så for varmen.
4.
Kom dejen over i en skål, og lad den køle lidt ned.
5.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt mellem hvert æg.
6.
Fortsæt med at røre, til dejen er helt blank og elastisk.
7.
Brug en røremaskine, hvis du har en, ellers læg kræfter i.
8.
Kom dejen i en sprøjtepose med stjerntylle.
9.
Tegn en fastelavnskat på et stykke bagepapir, og læg det med tegningen nedad, så der ikke kommer blyant på dejen.
10.
Følg mønsteret, og sprøjt dejen ud på pladen, så katten fyldes ud.
11.
Husk, at dejen hæver meget under bagning, så det behøver ikke at være helt tæt.
12.
Bag kagen ved 200°C i ca. 20 min.
13.
Lad kagen køle af.
14.
Rør en glasur af flormelis, kakao og vand, og pynt kagen med glasur og slik.
Fest
Kager
SPISETID opskrift
Brød og kager
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10545 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1029 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
6.1 %
3.7 g
Kulhydrat:
57.8 %
34.9 g
Fedt:
36.1 %
10.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;