Fastelavnskattekage af vandbakkelse

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Fastelavnskattekage af vandbakkelse
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

3 dl vand 

100 g smør 

1 nip salt

180 g hvedemel 

25 g sukker 

3 æg str. M

Glasur: 

200 g flormelis 

2 spsk. kakao 

½ dl vand

Pynt

Slik og lakridssnørebånd

Sådan gør du

Kom vand og smør i en gryde, og varm det op, til smørret smelter. Tilsæt salt, sukker og mel, og rør grundigt, mens der stadig er varme under gryden. Fortsæt med at røre i et par minutter, og sluk så for varmen. Kom dejen over i en skål, og lad den køle lidt ned. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt mellem hvert æg. Fortsæt med at røre, til dejen er helt blank og elastisk. Brug en røremaskine, hvis du har en, ellers læg kræfter i. Kom dejen i en sprøjtepose med stjerntylle. Tegn en fastelavnskat på et stykke bagepapir, og læg det med tegningen nedad, så der ikke kommer blyant på dejen. Følg mønsteret, og sprøjt dejen ud på pladen, så katten fyldes ud. Husk, at dejen hæver meget under bagning, så det behøver ikke at være helt tæt. Bag kagen ved 200°C i ca. 20 min. Lad kagen køle af. Rør en glasur af flormelis, kakao og vand, og pynt kagen med glasur og slik. 

 

Energi pr. person: 1583KJ/378Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 4 g. 
Kulhydrat: 42,4 g. 
Fedt: 9,2 g