Fastelavnsboller med sveske og creme – uden tilsat sukker

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Fastelavnsboller
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

190 g hvedemel

75 g koldt smør

2 spsk. Perfect Multisød

1 knsp. salt

20 g gær

0,75 dl letmælk

 

Fyld:

½ brev Easis kagecreme

1½ dl skummetmælk eller vand

8 dessertskeer EASIS sveskemos

50 g EASIS mørk chokolade

Sådan gør du

Smuldr smørret ud i melet og rør Perfect Multisød og salt i. Lun mælken og opløs gæren deri. Rør mælken i melblandingen og ælt den hurtigt sammen. Stil dejen til hævning i 1½ time. Rul den ud til et rektangel på ca. ½ cm tykkelse og del i 8 firkanter. Lav kagecremen med skummetmælk eller vand efter pakkens anvisning. Læg en dessertske sveskemos på midten af hver firkant og derefter 1 spsk. creme. Saml forsigtigt dejen om bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir med samlingen ned ad. Lad dem efterhæve i 30 min. og bag så i 15 min. ved 190°C.

Mens bollerne er varme, rives mørk chokolade over dem. Lad bollerne køle af, før de spises.

 

Energi pr. person: 915KJ/219Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4 g.
Kulhydrat: 29,1 g.
Fedt: 10,3 g.