HjemOpskrifterFastelavnsboller med sveske og creme – uden tilsat sukker

Fastelavnsboller med sveske og creme – uden tilsat sukker

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 190 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 25 g sødemiddel (2 spsk)
  • 0.5 tsk salt
  • 20 g gær
  • 0.75 dl letmælk
fyld:
  • 1.5 dl skummetmælk eller vand
  • 0.5 pakke EASIS kagecreme
  • 60 g EASIS sveskegrød
  • 50 g EASIS mørk chokolade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smuldr smørret ud i melet og rør Perfect Multisød og salt i.

  • 2.
    Lun mælken og opløs gæren deri.

  • 3.
    Rør mælken i melblandingen og ælt den hurtigt sammen.

  • 4.
    Stil dejen til hævning i 1½ time.

  • 5.
    Rul den ud til et rektangel på ca. ½ cm tykkelse og del i 8 firkanter.

  • 6.
    Lav kagecremen med skummetmælk eller vand efter pakkens anvisning.

  • 7.
    Læg en dessertske sveskemos på midten af hver firkant og derefter 1 spsk. creme.

  • 8.
    Saml forsigtigt dejen om bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir med samlingen ned ad.

  • 9.
    Lad dem efterhæve i 30 min. og bag så i 15 min. ved 190°C.

  • 10.
    Mens bollerne er varme, rives mørk chokolade over dem.

  • 11.
    Lad bollerne køle af, før de spises.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7103 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1029 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.8 g
Protein: 7.4 %4.5 g
Kulhydrat: 47.5 %28.8 g
Fedt: 45.1 %12.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;