HjemOpskrifterFastelavnsboller - søde overraskelser

Fastelavnsboller - søde overraskelser

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 250 g hvedemel
  • ca. 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 75 g blødt smør
Fyld:
  • 100 g mørk chokolade
  • 5 knuste tyrkisk peber (bolsjer)
  • 100 g marcipan

Sådan gør du

  • 1.
    Oplæs gæren i lunkent mælk og tilsæt æg, sukker, hvedemel og det bløde smør.

  • 2.
    Ælt det sammen til en glat og smidig dej.

  • 3.
    Form den til en kugle og lad den hvile tildækket i 30 min.

  • 4.
    Rul dejen ud 30 x 40 cm og skær den i 12 lige store kvadrater på ca. 10 x 10 cm.

  • 5.
    Rør smeltet chokolade, knuste bolsjer og marcipan sammen til fyldet.

  • 6.
    Fordel fyldet midt på kvadraterne.

  • 7.
    Pak dejen godt sammen over fyldet, læg bollerne med sammenføjningen opad på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 30-45 min.

  • 8.
    Pensling: Sammenpisket æg

  • 9.
    Bagetid: Ca. 10-15 min. midt i en 200 grader varm ovn (varmluft 180 grader) Pynt: Smeltet chokolade og krymmel Opskriften er udarbejdet af AMO.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11137 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1511 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 7.6 %6.8 g
Kulhydrat: 51 %45.3 g
Fedt: 41.4 %16.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;