HjemOpskrifterFastelavnsboller med mascarponecreme og solbær

Fastelavnsboller med mascarponecreme og solbær

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
Dej
  • 3 æg
  • 0.5 dl vand
  • 25 g gær
  • 0.5 tsk groft salt
  • 25 g sukker
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 400 g hvedemel
  • 125 g blødt smør
Remonce
  • 75 g bagemarcipan
  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 1 til pensling æg
Fyld
  • 1.5 dl piskefløde
  • 250 g mascarpone
  • 150 g solbærsyltetøj
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk flormelis
  • Ekstra flormelis til drys

Sådan gør du

  • 1.
    Rør æg let sammen.

  • 2.
    Rør vand og gær sammen, og hæld det i æggene sammen med salt, sukker og kardemomme.

  • 3.
    Ælt melet i, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig og slipper skålens kanter.

  • 4.
    Tilsæt så smør lidt ad gangen, mens det æltes sammen, så smørret bliver inkorporeret i dejen.

  • 5.
    Lad dejen hæve et lunt sted i 1 ½ time.

  • 6.
    Til remonce rives marcipanen og røres sammen med smør og sukker.

  • 7.
    Rul dejen ud i knap 1 cm tykkelse, og skær den i 12 kvadrater.

  • 8.
    Kom en skefuld remonce i midten af hvert stykke, og fold dejen sammen som en kuvert.

  • 9.
    Knib dejkanterne sammen, og form lidt, så de ikke har skarpe kanter.

  • 10.
    Læg bollerne med lukningen nedad på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 45 min.

  • 11.
    Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne i 12-15 min. ved 225°C.

  • 12.
    Lad bollerne køle af på en rist.

  • 13.
    Pisk fløden til skum og rør mascarpone sammen med solbærsyltetøj, vaniljesukker og flormelis.

  • 14.
    Vend flødeskummet sammen med mascarponecremen, og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle.

  • 15.
    Flæk bollerne, og fyld dem med creme.

  • 16.
    Drys toppen af fastelavnsbollerne med flormelis.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24030 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1471 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 7.1 %6.1 g
Kulhydrat: 39.9 %34.5 g
Fedt: 53 %21.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;