Fastelavnsboller med mascarponecreme og solbær

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Fastelavnsboller med mascarponecreme og solbær
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Antal: 12 stk.
 

Dej:

3 æg

½ dl vand

25 g gær

½ tsk. groft salt

25 g sukker

½ tsk. stødt kardemomme.

400 g hvedemel

125 g blødt smør

 

Remonce:

75 g marcipan

75 g blødt smør

75 g sukker

1 æg til pensling

 

Fyld:

1 ½ dl piskefløde

250 g mascarpone

150 g solbærsyltetøj

1 tsk. vaniljesukker

2 spsk. flormelis

Ekstra flormelis til drys

Sådan gør du

Rør æg let sammen. Rør vand og gær sammen, og hæld det i æggene sammen med salt, sukker og kardemomme. Ælt melet i, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig og slipper skålens kanter. Tilsæt så smør lidt ad gangen, mens det æltes sammen, så smørret bliver inkorporeret i dejen. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 ½ time. Til remonce rives marcipanen og røres sammen med smør og sukker. Rul dejen ud i knap 1 cm tykkelse, og skær den i 12 kvadrater. Kom en skefuld remonce i midten af hvert stykke, og fold dejen sammen som en kuvert. Knib dejkanterne sammen, og form lidt, så de ikke har skarpe kanter. Læg bollerne med lukningen nedad på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 45 min. Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne i 12-15 min. ved 225°C. Lad bollerne køle af på en rist. Pisk fløden til skum og rør mascarpone sammen med solbærsyltetøj, vaniljesukker og flormelis. Vend flødeskummet sammen med mascarponecremen, og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Flæk bollerne, og fyld dem med creme. Drys toppen af fastelavnsbollerne med flormelis.

 

Energi pr. stk.: 1992KJ/476Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,5 g. 
Kulhydrat: 33,5 g. 
Fedt: 22,8 g.