HjemOpskrifterFastelavnsboller med hindbær og crème

Fastelavnsboller med hindbær og crème

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
créme:
  • 2 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 0.5 vaniljestang
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 2.5 dl sødmælk
    dej:
    • 100 g koldt smør
    • 225 spsk hvedemel
    • 50 g sukker
    • 1 dl sødmælk
    • 20 g gær
      øvrigt:
      • 125 g hindbær
      • 1 æg til pensling
      • 250 g flormelis
      • vand
      • frugtfarve i fire forskellige kulører, fx slikfarve

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i en gryde.

      • 2.
        Rør mel og maizena i, og kom mælk i.

      • 3.
        Kog op mens du pisker grundigt.

      • 4.
        Sørg for at piske kraftigt under kogningen i 2-3 min. indtil cremen er tyk.

      • 5.
        Hæld i en skål, og lad køle helt af.

      • 6.
        Skær smørret i tern og smuldr ud i melet.

      • 7.
        Tilføj sukker.

      • 8.
        Lun mælken til den er håndvarm og smuldr gæren ud i.

      • 9.
        Hæld mælken i melblandingen og ælt sammen.

      • 10.
        Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

      • 11.
        Rul ud til en firkant, og del i 8 stykker.

      • 12.
        Kom en skefuld creme i midten af hvert dejstykke, og læg 4 hindbær på.

      • 13.
        Saml dejen forsigtigt om creme og hindbær, uden at lave en for tyk samling.

      • 14.
        Sørg for at knibe dejen godt sammen.

      • 15.
        Læg bollerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.

      • 16.
        Lad dejen efterhæve i 30 min.

      • 17.
        Pensl med æg og bag i 20 min. ved 200°C.

      • 18.
        Lad køle før du pynter med glasur og evt. frysetørrede hindbær.

      • 19.
        Energi pr. person: 1447KJ/346Kcal. Næringsindhold pr. 100 g.: Protein: 4,2 g. Kulhydrat: 50,5 g. Fedt: 2,6 g.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      14644 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      1130 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.0 g
      Protein: 5.5 %3.7 g
      Kulhydrat: 66 %43.9 g
      Fedt: 28.5 %8.7 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;