Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Fastelavnsboller med hindbær og crème
Fastelavnsboller med hindbær og crème
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
créme:
2 æggeblommer
75 g sukker
0.5 vaniljestang
1 spsk hvedemel
1 spsk Maizena majsstivelse
2.5 dl sødmælk
dej:
100 g koldt smør
225 spsk hvedemel
50 g sukker
1 dl sødmælk
20 g gær
øvrigt:
125 g hindbær
1 æg til pensling
250 g flormelis
vand
frugtfarve i fire forskellige kulører, fx slikfarve
Sådan gør du
1.
Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i en gryde.
2.
Rør mel og maizena i, og kom mælk i.
3.
Kog op mens du pisker grundigt.
4.
Sørg for at piske kraftigt under kogningen i 2-3 min. indtil cremen er tyk.
5.
Hæld i en skål, og lad køle helt af.
6.
Skær smørret i tern og smuldr ud i melet.
7.
Tilføj sukker.
8.
Lun mælken til den er håndvarm og smuldr gæren ud i.
9.
Hæld mælken i melblandingen og ælt sammen.
10.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
11.
Rul ud til en firkant, og del i 8 stykker.
12.
Kom en skefuld creme i midten af hvert dejstykke, og læg 4 hindbær på.
13.
Saml dejen forsigtigt om creme og hindbær, uden at lave en for tyk samling.
14.
Sørg for at knibe dejen godt sammen.
15.
Læg bollerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
16.
Lad dejen efterhæve i 30 min.
17.
Pensl med æg og bag i 20 min. ved 200°C.
18.
Lad køle før du pynter med glasur og evt. frysetørrede hindbær.
19.
Energi pr. person: 1447KJ/346Kcal. Næringsindhold pr. 100 g.: Protein: 4,2 g. Kulhydrat: 50,5 g. Fedt: 2,6 g.
Kager
SPISETID opskrift
Brød og kager
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14644 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1130 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
5.5 %
3.7 g
Kulhydrat:
66 %
43.9 g
Fedt:
28.5 %
8.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;