Fastelavnsboller med hindbær og crème

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Fastelavnsboller med hindbær og créme
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Crème:

2 æggeblommer

75 g sucker

Korn fra ½ stang vanilje

1 spsk hvedemel

1 spsk maizena

2½ dl sødmælk

 

Dej:

100 g koldt smør

225 g hvedemel

50 g sukker

1 dl mælk

20 g gær

 

Øvrigt:

125 g hindbær
1 æg til pensling

250 g flormelis

Vand

Frugtfarve

Sådan gør du

Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i en gryde. Rør mel og maizena i, og kom mælk i. Kog op mens du pisker grundigt. Sørg for at piske kraftigt under kogningen i 2-3 min. indtil cremen er tyk. Hæld i en skål, og lad køle helt af.

Skær smørret i tern og smuldr ud i melet. Tilføj sukker. Lun mælken til den er håndvarm og smuldr gæren ud i. Hæld mælken i melblandingen og ælt sammen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Rul ud til en firkant, og del i 8 stykker. Kom en skefuld creme i midten af hvert dejstykke, og læg 4 hindbær på. Saml dejen forsigtigt om creme og hindbær, uden at lave en for tyk samling. Sørg for at knibe dejen godt sammen. Læg bollerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Lad dejen efterhæve i 30 min. Pensl med æg og bag i 20 min. ved 200°C. Lad køle før du pynter med glasur og evt. frysetørrede hindbær.

 

Energi pr. person: 1447KJ/346Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 4,2 g.
Kulhydrat: 50,5 g.
Fedt: 2,6 g.