HjemOpskrifterFastelavnsboller med hindbær og crème

Fastelavnsboller med hindbær og crème

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
créme:
  • 2 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 234 g hvedemel
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 3½ dl sødmælk
dej:
  • 100 g koldt smør
  • 234 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • 3½ dl sødmælk
  • 20 g gær
øvrigt:
  • 125 g hindbær
  • 1 æg til pensling
  • 250 g flormelis
  • vand
  • frugtfarve i fire forskellige kulører, fx slikfarve

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i en gryde.

  • 2.
    Rør mel og maizena i, og kom mælk i.

  • 3.
    Kog op mens du pisker grundigt.

  • 4.
    Sørg for at piske kraftigt under kogningen i 2-3 min. indtil cremen er tyk.

  • 5.
    Hæld i en skål, og lad køle helt af.

  • 6.
    Skær smørret i tern og smuldr ud i melet.

  • 7.
    Tilføj sukker.

  • 8.
    Lun mælken til den er håndvarm og smuldr gæren ud i.

  • 9.
    Hæld mælken i melblandingen og ælt sammen.

  • 10.
    Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

  • 11.
    Rul ud til en firkant, og del i 8 stykker.

  • 12.
    Kom en skefuld creme i midten af hvert dejstykke, og læg 4 hindbær på.

  • 13.
    Saml dejen forsigtigt om creme og hindbær, uden at lave en for tyk samling.

  • 14.
    Sørg for at knibe dejen godt sammen.

  • 15.
    Læg bollerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.

  • 16.
    Lad dejen efterhæve i 30 min.

  • 17.
    Pensl med æg og bag i 20 min. ved 200°C.

  • 18.
    Lad køle før du pynter med glasur og evt. frysetørrede hindbær.

  • 19.
    Energi pr. person: 1447KJ/346Kcal. Næringsindhold pr. 100 g.: Protein: 4,2 g. Kulhydrat: 50,5 g. Fedt: 2,6 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14742 kj / 3523 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1138 kj / 272 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 5.8 %3.9 g
Kulhydrat: 65.9 %44.1 g
Fedt: 28.3 %8.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;