Fastelavnsboller med fyld af vanilje creme og hindbærmarmelade

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Fastelavnsboller
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

1 pose Tørsleffs kagecreme
½ liter sødmælk

1 dl hindbærmarmelade fra den Gamle fabrik

Fastelavnsbolle dej:
200 g smør
1,5 dl mælk
50 g gær
1 æg
25 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
450 g hvedemel (evt. 25 g ekstra mel til udrulning)

Glasur:
100 g flormelis
2 spsk. kakaopulver
1-2 spsk. vand

Sådan gør du

Lav vaniljecremen efter forskriften og lad den stå i 20 min. på køl.

Smelt smør i en gryde, hæld mælken ved og lad det være lillefingerlunt. Kom smør-mælkeblandingen i en skål og rør gæren ud heri. Kom et sammenpisket æg og sukker i blandingen. Bland kardemomme og hvedemel. Sigt det i blandingen og dejen æltes godt sammen. Dejen skal være smidig og luftig. Hæver i en skål tildækket i en time.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen igennem. Del dejen i 2 og rul hver til en pølse. Skær hver pølse ud i 10 stykker. Rul hver bolle ud til ca. 12 cm i diameter.

Lav den ene halvdel med creme og den anden med hindbærmarmelade.

Kom en spsk. vanilje creme på midten af hver dej cirkel.

Kom 1 tsk. hindbær marmelade på midten af hver dej cirkel. Pak dejen omkring vaniljecremen og hindbærmarmeladen og saml den under bunden. Vend den så samlingen er nederst på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve tildækket i ca. 40 min.

Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 14-15 min. afkøles på rist.

Bland flormelis med evt. kakao pulver og vand til ensartet konsistens.

Når fastelavnsboller er afkølet kom glasur på.

 

Energi pr. stk: 955 kJ / 227 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 9 %
Fedt: 37 %
Kulhydrat: 54 %