HjemOpskrifterFastelavnsboller med fyld af vanilje creme og hindbærmarmelade

Fastelavnsboller med fyld af vanilje creme og hindbærmarmelade

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
kagecreme
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 73 g sukker
  • 4 tsk Maizena majsstivelse
  • 5½ dl mælk
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • ½ liter sødmælk
fastelavnsbolle dej:
  • 200 g smør
  • 5½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 73 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 450 g hvedemel (evt. 25 g ekstra mel til udrulning)
glasur:
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1- 2 spsk vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kagecreme: Pisk æggeblommer med vaniljepulver, sukker og majsstivelse sammen i en lille gryde ved medium varme.

  • 2.
    Pisk mælken i lidt af gangen. Pisk ved lidt højere varme til ensartet konsistens og lad cremen boble ved kogepunktet i et par min. inden den tages af varmen og hældes i en skål.

  • 3.
    Cremen filmes og stilles på køl til den er kold. Kan med fordel laves dagen før.

  • 4.
    Smelt smør i en gryde, hæld mælken ved og lad det være lillefingerlunt.

  • 5.
    Kom smør-mælkeblandingen i en skål og rør gæren ud heri.

  • 6.
    Kom et sammenpisket æg og sukker i blandingen.

  • 7.
    Bland kardemomme og hvedemel.

  • 8.
    Sigt det i blandingen og dejen æltes godt sammen.

  • 9.
    Dejen skal være smidig og luftig.

  • 10.
    Hæver i en skål tildækket i en time.

  • 11.
    Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen igennem.

  • 12.
    Del dejen i 2 og rul hver til en pølse.

  • 13.
    Skær hver pølse ud i 10 stykker.

  • 14.
    Rul hver bolle ud til ca. 12 cm i diameter.

  • 15.
    Lav den ene halvdel med creme og den anden med hindbærmarmelade.

  • 16.
    Kom en spsk. vanilje creme på midten af hver dej cirkel.

  • 17.
    Kom 1 tsk. hindbær marmelade på midten af hver dej cirkel.

  • 18.
    Pak dejen omkring vaniljecremen og hindbærmarmeladen og saml den under bunden.

  • 19.
    Vend den så samlingen er nederst på en bageplade med bagepapir.

  • 20.
    Lad dem hæve tildækket i ca. 40 min.

  • 21.
    Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 14-15 min. afkøles på rist.

  • 22.
    Bland flormelis med evt. kakao pulver og vand til ensartet konsistens.

  • 23.
    Når fastelavnsboller er afkølet kom glasur på.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20043 kj / 4790 kcal
Næringsindhold pr. 100g
915 kj / 219 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 9.1 %4.9 g
Kulhydrat: 51.3 %27.6 g
Fedt: 39.6 %9.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;