HjemOpskrifterFastelavnsboller med fyld af vanilje creme og hindbærmarmelade

Fastelavnsboller med fyld af vanilje creme og hindbærmarmelade

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
kagecreme
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk sukker
  • 4 tsk Maizena majsstivelse
  • 4 dl mælk
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 0.5 liter sødmælk
    fastelavnsbolle dej:
    • 200 g smør
    • 1.5 dl mælk
    • 50 g gær
    • 1 æg
    • 25 spsk sukker
    • 1 tsk stødt kardemomme
    • 450 g hvedemel (evt. 25 g ekstra mel til udrulning)
      glasur:
      • 100 g flormelis
      • 2 spsk kakaopulver
      • 1- 2 spsk vand

      Sådan gør du

      • 1.
        Kagecreme: Pisk æggeblommer med vaniljepulver, sukker og majsstivelse sammen i en lille gryde ved medium varme.

      • 2.
        Pisk mælken i lidt af gangen. Pisk ved lidt højere varme til ensartet konsistens og lad cremen boble ved kogepunktet i et par min. inden den tages af varmen og hældes i en skål.

      • 3.
        Cremen filmes og stilles på køl til den er kold. Kan med fordel laves dagen før.

      • 4.
        Smelt smør i en gryde, hæld mælken ved og lad det være lillefingerlunt.

      • 5.
        Kom smør-mælkeblandingen i en skål og rør gæren ud heri.

      • 6.
        Kom et sammenpisket æg og sukker i blandingen.

      • 7.
        Bland kardemomme og hvedemel.

      • 8.
        Sigt det i blandingen og dejen æltes godt sammen.

      • 9.
        Dejen skal være smidig og luftig.

      • 10.
        Hæver i en skål tildækket i en time.

      • 11.
        Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen igennem.

      • 12.
        Del dejen i 2 og rul hver til en pølse.

      • 13.
        Skær hver pølse ud i 10 stykker.

      • 14.
        Rul hver bolle ud til ca. 12 cm i diameter.

      • 15.
        Lav den ene halvdel med creme og den anden med hindbærmarmelade.

      • 16.
        Kom en spsk. vanilje creme på midten af hver dej cirkel.

      • 17.
        Kom 1 tsk. hindbær marmelade på midten af hver dej cirkel.

      • 18.
        Pak dejen omkring vaniljecremen og hindbærmarmeladen og saml den under bunden.

      • 19.
        Vend den så samlingen er nederst på en bageplade med bagepapir.

      • 20.
        Lad dem hæve tildækket i ca. 40 min.

      • 21.
        Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 14-15 min. afkøles på rist.

      • 22.
        Bland flormelis med evt. kakao pulver og vand til ensartet konsistens.

      • 23.
        Når fastelavnsboller er afkølet kom glasur på.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      20146 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      920 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.9 g
      Protein: 8.6 %4.6 g
      Kulhydrat: 51.5 %27.9 g
      Fedt: 39.9 %9.9 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;