HjemOpskrifterFastelavnsboller med fyld af vanilje creme og hindbærmarmelade
Fastelavnsboller med fyld af vanilje creme og hindbærmarmelade
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
Ingredienser
8 personer
kagecreme
4 æggeblommer
1 tsk vaniljesukker
4 spsk sukker
4 tsk Maizena majsstivelse
4 dl mælk
1 dl hindbærmarmelade
0.5 liter sødmælk
fastelavnsbolle dej:
200 g smør
1.5 dl mælk
50 g gær
1 æg
25 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
450 g hvedemel (evt. 25 g ekstra mel til udrulning)
glasur:
100 g flormelis
2 spsk kakaopulver
1- 2 spsk vand
Sådan gør du
1.
Kagecreme: Pisk æggeblommer med vaniljepulver, sukker og majsstivelse sammen i en lille gryde ved medium varme.
2.
Pisk mælken i lidt af gangen. Pisk ved lidt højere varme til ensartet konsistens og lad cremen boble ved kogepunktet i et par min. inden den tages af varmen og hældes i en skål.
3.
Cremen filmes og stilles på køl til den er kold. Kan med fordel laves dagen før.
4.
Smelt smør i en gryde, hæld mælken ved og lad det være lillefingerlunt.
5.
Kom smør-mælkeblandingen i en skål og rør gæren ud heri.
6.
Kom et sammenpisket æg og sukker i blandingen.
7.
Bland kardemomme og hvedemel.
8.
Sigt det i blandingen og dejen æltes godt sammen.
9.
Dejen skal være smidig og luftig.
10.
Hæver i en skål tildækket i en time.
11.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen igennem.
12.
Del dejen i 2 og rul hver til en pølse.
13.
Skær hver pølse ud i 10 stykker.
14.
Rul hver bolle ud til ca. 12 cm i diameter.
15.
Lav den ene halvdel med creme og den anden med hindbærmarmelade.
16.
Kom en spsk. vanilje creme på midten af hver dej cirkel.
17.
Kom 1 tsk. hindbær marmelade på midten af hver dej cirkel.
18.
Pak dejen omkring vaniljecremen og hindbærmarmeladen og saml den under bunden.
19.
Vend den så samlingen er nederst på en bageplade med bagepapir.
20.
Lad dem hæve tildækket i ca. 40 min.
21.
Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 14-15 min. afkøles på rist.
22.
Bland flormelis med evt. kakao pulver og vand til ensartet konsistens.