Fastelavnsboller

fork and spoon
Brød og kager
clock
90-120 min
Fastelavnsboller
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

100 g smør

2 dl sødmælk

50 g gær

2 æg, str. M/L

225 g glutenfri hvedemel (Ex. Rød Finax)

1 tsk loppefrøskaller

1 tsk stødt kardemomme

3/4 tsk salt

 

Vaniljecreme

1 god vaniljestang

15 g kokossukker

1 æg, str. M/L

2 spsk maizena

21/2 dl sødmælk

 

Remonce

50 g kokossukker

50 g rå marcipan, EASIS

50 g blødt smør

 

I øvrigt:

100 g EASIS mørk chokolade

lidt guldstøv/golddust

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Varm det op til det er lillefingervarmt. Hæld smørblandingen op i en røreskål og opløs gæren heri. Rør herefter æggene ud i massen. Sigt melet og kom det i massen med de øvrige tørre ingredienser. Ælt dejen godt igennem ca. 5 min. Og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. 

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af kokossukkeret. Rør æg, vaniljesukker, kokossukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

Ælt alle ingredienser til remonce godt sammen.

Samling: form en bolle med en ske af dejen 
og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag indtil du ikke har mere dej. Lav et lille hul i hver bolle og placer en tsk remonce i hver hul og herefter placeres ca. 1 tsk vaniljecreme. Lad bollerne efterhæve ca. 30-60 min. Herefter bages de i ovnen ved 200˚C varmluft i ca. 15 min.

Smelt 60 g chokolade og dekorer fastelavnsbollerne med lidt chokolade langs kanten. Hak de sidste 40 g chokolade og bland dem med lidt guldstøv og pynt med det.

 

Energi pr. stk.: 1324KJ/316Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 4,9 g.


Kulhydrat: 24,4 g. 


Fedt: 16,3 g.