4 personer
100 g smør
2 dl sødmælk
50 g gær
2 æg, str. M/L
225 g glutenfri hvedemel (Ex. Rød Finax)
1 tsk loppefrøskaller
1 tsk stødt kardemomme
3/4 tsk salt
Vaniljecreme
1 god vaniljestang
15 g kokossukker
1 æg, str. M/L
2 spsk maizena
21/2 dl sødmælk
Remonce
50 g kokossukker
50 g rå marcipan, EASIS
50 g blødt smør
I øvrigt:
100 g EASIS mørk chokolade
lidt guldstøv/golddust
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Varm det op til det er lillefingervarmt. Hæld smørblandingen op i en røreskål og opløs gæren heri. Rør herefter æggene ud i massen. Sigt melet og kom det i massen med de øvrige tørre ingredienser. Ælt dejen godt igennem ca. 5 min. Og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af kokossukkeret. Rør æg, vaniljesukker, kokossukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.
Ælt alle ingredienser til remonce godt sammen.
Samling: form en bolle med en ske af dejen og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag indtil du ikke har mere dej. Lav et lille hul i hver bolle og placer en tsk remonce i hver hul og herefter placeres ca. 1 tsk vaniljecreme. Lad bollerne efterhæve ca. 30-60 min. Herefter bages de i ovnen ved 200˚C varmluft i ca. 15 min.
Smelt 60 g chokolade og dekorer fastelavnsbollerne med lidt chokolade langs kanten. Hak de sidste 40 g chokolade og bland dem med lidt guldstøv og pynt med det.
Energi pr. stk.: 1324KJ/316Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 4,9 g.
Kulhydrat: 24,4 g.
Fedt: 16,3 g.