HjemOpskrifterFastelavnsboller

Fastelavnsboller

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 225 g Finax Glutenfri Melmix
  • 15 g loppefrøskaller
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0.75 tsk salt
vaniljecreme:
  • 1 vaniljestang
  • 15 g kokossukker
  • 1 æg
  • 2 spsk Maizena majsstivelse
  • 2.5 dl sødmælk
remonce:
  • 50 g kokossukker
  • 50 g marcipan
  • 50 g blødt smør
i øvrigt:
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • lidt guldstøv til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.

  • 2.
    Varm det op til det er lillefingervarmt.

  • 3.
    Hæld smørblandingen op i en røreskål og opløs gæren heri.

  • 4.
    Rør herefter æggene ud i massen.

  • 5.
    Sigt melet og kom det i massen med de øvrige tørre ingredienser.

  • 6.
    Ælt dejen godt igennem ca. 5 min.

  • 7.
    Og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

  • 8.
    Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.

  • 9.
    Mas kornene sammen med en smule af kokossukkeret.

  • 10.
    Rør æg, vaniljesukker, kokossukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen.

  • 11.
    Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen.

  • 12.
    Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner.

  • 13.
    Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

  • 14.
    Ælt alle ingredienser til remonce godt sammen.

  • 15.
    Samling: form en bolle med en ske af dejen og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • 16.
    Gentag indtil du ikke har mere dej.

  • 17.
    Lav et lille hul i hver bolle og placer en tsk remonce i hver hul og herefter placeres ca. 1 tsk vaniljecreme.

  • 18.
    Lad bollerne efterhæve ca. 30-60 min.

  • 19.
    Herefter bages de i ovnen ved 200˚C varmluft i ca. 15 min.

  • 20.
    Smelt 60 g chokolade og dekorer fastelavnsbollerne med lidt chokolade langs kanten.

  • 21.
    Hak de sidste 40 g chokolade og bland dem med lidt guldstøv og pynt med det.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14526 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1130 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 6.9 %4.6 g
Kulhydrat: 43.4 %28.8 g
Fedt: 49.7 %15.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;