Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Fastelavnsboller
Fastelavnsboller
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
100 g smør
2 dl sødmælk
50 g gær
2 æg
225 g Finax Glutenfri Melmix
15 g loppefrøskaller
1 tsk stødt kardemomme
0.75 tsk salt
vaniljecreme:
1 vaniljestang
15 g kokossukker
1 æg
2 spsk Maizena majsstivelse
2.5 dl sødmælk
remonce:
50 g kokossukker
50 g marcipan
50 g blødt smør
i øvrigt:
100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
lidt guldstøv til pynt
Sådan gør du
1.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
2.
Varm det op til det er lillefingervarmt.
3.
Hæld smørblandingen op i en røreskål og opløs gæren heri.
4.
Rør herefter æggene ud i massen.
5.
Sigt melet og kom det i massen med de øvrige tørre ingredienser.
6.
Ælt dejen godt igennem ca. 5 min.
7.
Og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
8.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
9.
Mas kornene sammen med en smule af kokossukkeret.
10.
Rør æg, vaniljesukker, kokossukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen.
11.
Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen.
12.
Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner.
13.
Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.
14.
Ælt alle ingredienser til remonce godt sammen.
15.
Samling: form en bolle med en ske af dejen og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
16.
Gentag indtil du ikke har mere dej.
17.
Lav et lille hul i hver bolle og placer en tsk remonce i hver hul og herefter placeres ca. 1 tsk vaniljecreme.
18.
Lad bollerne efterhæve ca. 30-60 min.
19.
Herefter bages de i ovnen ved 200˚C varmluft i ca. 15 min.
20.
Smelt 60 g chokolade og dekorer fastelavnsbollerne med lidt chokolade langs kanten.
21.
Hak de sidste 40 g chokolade og bland dem med lidt guldstøv og pynt med det.
Brød og kager
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14504 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1130 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.8 g
Protein:
6.9 %
4.6 g
Kulhydrat:
43.4 %
28.8 g
Fedt:
49.7 %
15.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;