6 personer
1 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
100 g champignon
2 løg
3 gulerødder
1-2 fed hvidløg
50 g bacon i små tern
2 dl bouillon
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 spsk. tomatkoncentrat
Salt og peber
2 tsk. oregano
1 tsk. timian
12 lasagneplader
150 g reven mild gratineringsost
Bechamelsauce
25 g smør
2 ½ spsk. hvedemel
½ liter kogende letmælk
Salt og peber
Evt. lidt friskrevet muskatnød
Tilbehør
Italiensk brød og salat
Rens champignon og hak dem. Hak løg, gulerod og hvidløg fint. Svits grøntsagerne og hvidløg i olien i en gryde. Tilsæt bacon og kød og svits det med til det har skiftet farve. Tilsæt bouillon, flåede tomater, tomatkoncentrat og krydderier. Lad saucen snurre ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad. Læg et lag kødsauce over og fordel lidt bechamelsauce over. Drys med lidt ost. Gentag 2 gange mere.
Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i 30-35 minutter på midterste ovnribbe.
Tip
Champignon kan erstattes af 100 g reven knoldselleri, persillerod eller 2 stilke bladselleri i små tern.
Brug evt. foodprocessoren til at hakke grøntsagerne med, så skal løget først i til sidst.
Synes du det er svært at lave en opbagt bechamelsace, kan det være en hjælp at lave den på denne måde: Start med at koge 3 ½ dl af mælken op i en gryde sammen med smørret. Ryst resten af mælken og hvedemelet sammen i en melryster og rør det i den kogende mælk. Kog nu saucen sammen ca. 5 minutter under omrøring og smag til.