HjemOpskrifterFamiliens lasagne

Familiens lasagne

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g champignoner
  • 2 g løg
  • 3 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g bacontern
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • salt og sort peber
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 12 lasagneplader
  • 150 g Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
bechamelsauce:
  • 25 g smør
  • 2.5 spsk hvedemel
  • 0.5 liter Arla® ØKO letmælk
  • salt og sort peber
  • evt. lidt revet muskatnød
tilbehør:
  • italiensk brød
  • salat

Sådan gør du

  • 1.
    Rens champignon og hak dem.

  • 2.
    Hak løg, gulerod og hvidløg fint.

  • 3.
    Svits grøntsagerne og hvidløg i olien i en gryde.

  • 4.
    Tilsæt bacon og kød og svits det med til det har skiftet farve.

  • 5.
    Tilsæt bouillon, flåede tomater, tomatkoncentrat og krydderier.

  • 6.
    Lad saucen snurre ca. 20 minutter.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Smelt smørret i en gryde og rør melet i.

  • 9.
    Rør lidt mælk i ad gangen.

  • 10.
    Kog saucen igennem under omrøring ca. 5 minutter.

  • 11.
    Smag til med salt, peber og muskatnød.

  • 12.
    Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad.

  • 13.
    Læg et lag kødsauce over og fordel lidt bechamelsauce over.

  • 14.
    Drys med lidt ost.

  • 15.
    Gentag 2 gange mere.

  • 16.
    Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i 30-35 minutter på midterste ovnribbe.

  • 17.
    Tip Champignon kan erstattes af 100 g reven knoldselleri, persillerod eller 2 stilke bladselleri i små tern.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12951 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 24 %7.8 g
Kulhydrat: 31.2 %10.1 g
Fedt: 44.8 %6.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;