Familiens lasagne

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer


1 spsk. olivenolie

400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt

100 g champignon

2 løg

3 gulerødder

1-2 fed hvidløg

50 g bacon i små tern

2 dl bouillon

1 ds. flåede, hakkede tomater

2 spsk. tomatkoncentrat

Salt og peber

2 tsk. oregano

1 tsk. timian

12 lasagneplader

150 g reven mild gratineringsost



Bechamelsauce

25 g smør

2 ½ spsk. hvedemel

½ liter kogende letmælk

Salt og peber

Evt. lidt friskrevet muskatnød



Tilbehør

Italiensk brød og salat

Sådan gør du

Rens champignon og hak dem. Hak løg, gulerod og hvidløg fint. Svits grøntsagerne og hvidløg i olien i en gryde. Tilsæt bacon og kød og svits det med til det har skiftet farve. Tilsæt bouillon, flåede tomater, tomatkoncentrat og krydderier. Lad saucen snurre ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Rør lidt mælk i ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad. Læg et lag kødsauce over og fordel lidt bechamelsauce over. Drys med lidt ost. Gentag 2 gange mere.

Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i 30-35 minutter på midterste ovnribbe.

Tip
Champignon kan erstattes af 100 g reven knoldselleri, persillerod eller 2 stilke bladselleri i små tern.

Brug evt. foodprocessoren til at hakke grøntsagerne med, så skal løget først i til sidst.

Synes du det er svært at lave en opbagt bechamelsace, kan det være en hjælp at lave den på denne måde: Start med at koge 3 ½ dl af mælken op i en gryde sammen med smørret. Ryst resten af mælken og hvedemelet sammen i en melryster og rør det i den kogende mælk. Kog nu saucen sammen ca. 5 minutter under omrøring og smag til.